6 februarie 2010

Frica de oameni.

Frica de oameni.

6 comentarii:

  1. Frica de oameni este un fenomen atât de complex, încât de multe ori nici n-o recunoaştem ca atare si ne propunem a nu mai avea incredere in oamenii, ci doar pe catelul din casa.
    Teama de alţii nu se dizolvă pur şi simplu în aer. Ea ne persecută dacă nu ne decidem s-o înfruntăm. Nu vom putea evita toate situaţiile critice. Pentru a înfrunta frica din noi trebuie să fim sinceri cu noi înşine, admiţând că întâlnirea cu alţi oameni ne creează probleme. Acest lucru implică şi disponibilitatea de a schimba şi elimina ceva din vechile şi bine integratele noastre mecanisme de apărare.

    Temându-ne să nu devenim neplăcuţi, ajungem să tăcem tocmai în situaţii pe care ar trebui să le condamnăm.
    Pentru a evita enervări şi contraziceri, preferăm să tăcem şi să batem în retragere când ne aflăm într-o situaţie conflictuală. Ţinem pentru noi remarcile critice şi nu ne dăm seama că, de fapt, ceea ce noi considerăm a fi diplomaţie şi înţelepciune nu este nimic altceva decât laşitate.Dacă situaţia o cere, presărăm câteva lacrimi sau ne adâncim într-o falsă modestie şi un regret prefăcut.
    Dar ce se intampla atunci cand cel de langa tine "dominatorul", crede ca iti este frica de el, ca el este Dumnezeul tau iar tu esti umilul slujitor care taci si inghiti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Citate:

    * Curajul este ceea ce iti trebuie pentru a sta in picioare si a vorbi, curajul este si ceea ce iti trebuie pentru a sta jos si a asculta. – Winston Churchill

    * Fii cu curaj, sterge-ti ochii, adesea caderea e un mijloc spre a te ridica mai sus. – William Shakespeare

    * Curajul, o sensibilitate perfecta a masurii pericolului, si o dorinta mentala de a il indura. – William T. Sherman

    * Cine nu se teme de moarte, nu se teme de amenintari. – Pierre Corneille

    * Este usor sa fii curajos de la distanta. – Aesop

    * Curajul ireprosabil inseamna sa faci fara martori ce ar fi cineva capabil sa faca daca ar privi toata lumea. – la Rochefoucauld

    * Traieste ca un om curajos, iar daca nu ai noroc, intrunta-i loviturile cu o inima curajoasa. – Marcus Tullius Cicero

    RăspundețiȘtergere
  3. Am observat ca sunt foarte multi oameni care ameninta; injosesc; omoara; lovesc; conditioneaza, inspirand frica, frica de ei sau de altii oameni pusi de ei a-ti face rau, tie cat si familiei tale.
    In mare parte aici ma refer la:

    * RECUPERATORI ( acei oameni care vin la tine si se dau mare si tare, mai te si lovesc, iti ameninta familia, etc)

    * CAMATARI ( sunt acei romi care nu au bunul simt sa munceasca si sunt in stare de orice) acestia fac parte din categoria amimalelor de jungla si ar trebui dusi intr-un loc special pentru ei, pazit foarte bine sa nu plece de acolo printre oameni.

    * PONTATORI ( sunt aceia care dau ponturi, camatarilor de regula, pentru a-si indupleca victima sa iasa dintr-un impas financiar pe lor, dar care si-a semnat sentinta grea pe care il vor supune camatarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. De aceste specimene NU TREBUIE SA NE FIE FRICA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nevroza nu e acelasi lucru cu nebunia; e un mod de a reactiona la obstacolele pe care ni le scoate în cale viata.
    Un om care sufera de frustrari, de angoase, de temeri, de complexe, de idei fixe, de obsesii, de inhibitii, de crize de isterie nu este nebun, cum se crede mult prea des, ci doar
    nevrotic si putem spune ca, într-o anumita masura, toti suntem atinsi de acest rau. Stim bine cât de greu ne este
    astazi sa ne pastram calmul si echilibrul.

    Suferintele si traumele nu pot fi uitate, caci lasa întotdeauna o cicatrice de nesters în inconstient, asa ca este nevoie sa ne înarmam cu cât mai mult curaj si sa ne confruntam cu ele în mod direct.
    Nu trebuie niciodata sa renuntati, pentru ca abandonulle duce la aparitia altor probleme în viitor. Dimpotriva, trebuie sa reactionati, sa traiti, sa suportati suferintele, atât fizice,
    cât si psihice, toate greutatile posibile sau deziluziile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iadul adevărat este aici pe Pământ si este dat de erorile în gândire, care ne tin în energie negativă si ne transformă experienta vietii întrun cosmar.
    Fiecare suflet are proprii săi ghizi astrali, entităti energetice de lumină care-l ocrotesc si directionează prin viată.
    Când suntem nervosi sau supărati, frecventa energetică este si ea joasă, iar nivelul 140
    de energie din corpul nostru este scăzut. Când suntem veseli, iubitori, frecventa este ridicată si suntem plini de energie, capabili de a “răsturna muntii”.
    Sindroamele depresive
    În tulburarile depresive de severitate moderata, trasaturile principale sunt dispozitia scazuta, lipsa placerii, gândirea pesimista si energia redusa, toate ducând la deteriorarea eficientei.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.