5 februarie 2010

Oamenii toxici din viata ta.

Oamenii toxici din viata ta.

2 comentarii:

  1. Persoanele toxice sunt extrem de negativiste, obraznice, plangacioase, geloase, egoiste, rautacioase etc. Ele scot in evidenta toate partile negative ale naturii umane. Nu sunt greu de recunoscut.Trebuie doar sa-ţi limitezi contactul pentru a nu fi coborât la nivelul lor!

    Sunt oamenii care iti fac tie rau prin simpla desfasurare a caracterului lor.
    Unii din ei actioneaza ca si cum ti-ar cunoaste fiecare particica din suflet si cel mai ascuns coltisor din minte. O vorba, si starnesc o furtuna.
    Dar oamenii toxici nu au acest nume degeaba. Scopul lor e sa se simta mai bine prin desconsiderarea celorlati. Iar asta nu e admisibil. Asta arata tocmai slabiciune, pe care se chinuie cu atata aroganta sa o ascunda.
    Evită compania persoanelor "toxice", care gândesc întotdeauna la aspectele negative, care îşi varsă continuu otrava verbală. Te împovărează cu toate lucrurile pe care nu le poţi face şi cu toate lucrurile imposibile. După ce le asculţi te simţi epuizat şi fără energie. Ei sunt "ucigătorii de vise", "vampirii energiei", pentru că îţi secătuiesc toată energia pozitivă din tine. Mesajele lor negative te vor pune la pământ.
    Dacă nu întorci spatele temerilor care îţi împiedică dezvoltarea, iată preţul pe care îl plăteşti:

    - respectul de sine scade

    - te simţi lipsit de putere şi frustrat

    - îţi sabotezi succesul

    - duci o viaţă plictisitoare, lipsită de evenimente.

    Cei mai mulţi dintre noi sunt dispuşi să plătească acest preţ scump, numai pentru a evita disconfortul temporar şi posibila ridiculizare din partea celorlalţi. Este o reacţie complet lipsită de logică!Pe termen lung retragarea nu este cea mai bună abordare a problemei. Viaţa nu îi răsplăteşte pe cei care refuză să se expună dificultăţilor şi provocărilor.
    Nu trebuie sa îţi fie frică de nimic în viaţă. Trebuie numai să înţelegi"
    Marie Curie

    Este importnat să te aşezi în postura de câştigător - aceasta înseamnă să acţionezi în pofida fricii. Înfruntă-ţi temerile...şi vei reuşi să-ţi dezvolţi potenţialul şi să ai parte de viaţa interesantă şi împlinită pe care o meriţi! Este o hotărâre pe care nu o vei regreta niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  2. Portretul general al unui sef toxic

    Daca nu esti niciodata apreciata, motivata, in permanenta iti sunt adresate jigniri si tipete fara ca tu sa le fi provocat, daca te intimideaza sau te trateaza cu superioritate, daca te impiedica de la a-ti duce la bun sfarsit sarcinile, daca esti nevoita sa stai de foarte multe ori peste program, daca este omniprezent pentru a-ti supraveghea activitatile, atunci ai de-a face cu un sef toxic. Si nu doar cateva ore... ci mimin 40 de ore pe saptamana si multe luni pe an.
    Seful exigent este tipul de sef care nu ezita sa dea deadlineuri peste deadlineuri (unele chiar imposibil de realizat in timp util), refuza zilele libere la care ai dreptul, isi concentreaza atentia asupra rezultatelor in detrimentul angajatilor, nu da niciodata dreptate angajatului, nu ofera laude chiar daca acestea sunt meritate, are o atitudine atotstiutoare si intimidanta, isi asuma meritele si rezultatele angajatului, isi doreste un angajat docil si maleabil, nu incurajeaza ingenuitatea si originaliatea, are anumite stereotipuri din care nu poate sa iasa, nu accepta vociferari si puncte de vedere diferite de ale sale, este orientat pe critici si transmite energiile negative si asupra angajatilor

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.