15 aprilie 2010

Unghii false

Un comentariu:

  1. Putini stiu ca unghiile nu sunt doar "prelungiri inutile ale degetelor" ci adevarate arme de seductie. Ingrijirea lor corecta arata respectul fata de noi si, de ce nu, fata de ceilalti...
    Astazi vreau sa vorbim despre partile unghiei. Stiu ca le stii si tu. Ideea este sa intelegi rolul fiecarei parti a unghiei tale pentru a recunoaste din timp problemele care ar putea aparea la nivelul lor.
    RADACINA (MATRICEA) este partea vie a unghiei.
    Aceasta zona nu este vizibila, este ascunsa si protejata de invelisul proximal. Radacina produce celule de cheratina si pe masura ce sunt produse celulele noi,imping celulele moarte spre exterior formand astfel unghia propriu-zisa.
    PATUL UNGHIEI (SEMILUNA) este partea din imediata apropiere a matricei, la baza unghiei si este mai groasa decat restul.

    INVELISUL reprezinta pielea din jurul unghiei si are rol protector.
    CUTICULA este stratul subtire de piele care acopera partea inferioara a unghiei si care creste in continuarea invelisului.
    UNGHIA (LAMA CORNOASA) este alcatuita din cheratina iar celulele formeaza straturi suprapuse si unite de o substanta formata din apa si grasimi.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.