16 decembrie 2010

Egoismul

Un comentariu:

  1. Egoismul conform dictionarului este atitudinea de exagerată preocupare pentru interesele personale şi de nesocotire a intereselor altora.
    Viata m-a invatat ca oricat ar incerca oamenii sa fuga de egoism, a lor sau al celorlalti cu atat devin mai egoisti. Acesta este un egoism aparut sub imperativul dorintelor si a necesitatilor. Avem nevoie de egoism, de materialismul pe care ni-l aduce.
    Oamenii egoisti, nu pun pret pe alta persoana, nu stiu sa daruiasca ci doar stau cu mana intinsa, ei cersesc continuu sau isi adjudeca totul fara pic de resentiment.
    Exista mai multe posibilitati de a fi egoist.Unul este egoismul materialist. Acela care se manifesta cand iti doresti ceva doar pentru tine. Aceasta dorinta te domina atat de puternic incat efectele actelor tale asupra celorlalti nu conteaza. Traiesti intr-o continua lupta cu tine si cu cei din jur. Echilibrul face loc unei tensiuni fragile. Pentru a putea compara dorintele tale cu ale celorlalti ai nevoie sa le cunosti, trebuie sa constientizezi ca si cei de langa tine sunt oameni care au nevoi ca si tine ca si mama ta ca si tatal tau sau fratele tau.Ridica privirea si incearca a vedea si ce si cine este in jurul tau.
    Egoismul este reziduul intelectului.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.