6 mai 2011

Oamenii de langa tine.

Stiu ca relatiile dintre oameni se stabilesc atunci cand ei sunt buni. Cand spun "buni" ma refer la sufletul lor, "oameni buni la suflet". In ultima perioada de timp cei "buni la suflet" ii poti numara pe degete. Ciudat.
Cat de greu poate fi sa iti ajuti seamanul sa-i faci un bine, sa-l sfatuiesti fara ai calca in picioare demnitatea si fara a insinua si rastalmaci cuvinte in dezavantajul lui??? Exemplificand mai aprofundat: niciodata nu ne exprimam corect sau nu intelegem exprimarea celuilalt, pentru ca ne place sa ne complicam, ne face placere sa calcam in noroi astfel incat sa-l improscam pe celalalt. Mda.......!!!
*  Oamenii ar trebui sa stie ca: tot ceea ce fac si spun poate fi fatal intr-o zi.
* Oamenii ar trebui sa constientizeze ca vorbele rautacioase si minciuna sunt mai grele decat 2 palme.
* Oamenii ar trebui sa-si cunoasca sufletul si reflectia.
* Oamenii ar trebui sa se ajute si sa evolueze impreuna.
* Oamenii ar trebui sa stie,sa cunoasca si sa accepte ca cel de langa el nu ii seamana, fiecare are educatia,personalitatea,evolutia,cunostinta si mai ales caracterul diferit. Doar suntem oameni, cu aspiratii si viziuni diferite.
Am observat ca oamenii care nu si-au pierdut bunul simt au de suferit intodeauna de la cei lipsiti de scrupule, de la cei ce sunt in stare de orice pentru asi castiga o reputatie, un moft, o pozitie sociala, un avantaj, o imagine, sau pur si simplu asa cred ei ca vor evolua. Cand ma refer la evolutie pun accent pe tot ceea ce inseamna o treapta in plus. Sa nu uitam nicio secunda, ca NU ne-am nascut invatati iar ceea ce am inmagazinat in anii intregi este meritul altor oameni tot din jurul nostru.
Primele semne ale cunoasterii dezvoltarii personale provin din familie, in adolescenta de la scoala, la maturizare de la ierarhici, iar la batranete de la viata. Insasi tot ceea ce cuprinde VIATA este un cumul de cunostinte, trairi si fapte ale celor din jurul nostru. Eu ii numesc "mentori" . Mentorii pot fi oameni cu o vibratie inalta sau joasa, important este sa discerini si sa alegi doar ce este bun si bine pentru tine, sa inveti a trai impacat cu sufletul ca nu faci nimanui rau pentru a evolua tu. Hmmmm......si cati fac acest lucru???
Ma obosesc si ma complic gandind cum oare poate evolua un om, cand in jur sunt foarte putini cei ce il sustin!
...........si totusi printr-o experinta de viata am invatat ca, nimeni nu este ceea ce pare a fi, o reflectie a ceea ce suntem este mult prea departe de adevar, si mai mereu sunt dezamagita de acea imagine care mi se pare perfecta.

3 comentarii:

  1. Oamenii isi ascund caracterul prin artificii ieftine. O haina, un fard, o privire, o expresie, o vorba etc. Atunci cand catalogam dupa aspect, tindem sa fim banali de prosti. Nu aspectul reflecta caracterul unui om, nu fardurile fac din femei frumuseti sufletesti. Dualitatea oamenilor este omiprezenta in tot ceea ce reprezentam. Exista dualitati in tot ceea ce ne inconjoara: bine si rau, totul are o parte buna si rea.
    Binele probabil este considerat slabiciune si evitam al face.
    Raul este mai usor de facut pentru ca nu trebuie sa gandesti prea mult, nu trebuie sa te sacrifici, nu trebuie sa dai nimic de la tine.
    Intre bine si rau alegem cea mai comoda varinata, simpla,fara complicatii,fara implicatii fara nimic, ci pur si simplu asa.....aruncat la fileu iar cine se arunca sa castige meciul pica si in plasa.
    Binele - este insa greu, foarte greu, deoarece tot ceea ce este trainic si valoros cere sacrificii, sudoare, implicatii, renuntari,framantari dar si trainicie si implinire.
    Zambesc, da este ciudat ca mai pot zambi, dupa o astfel de constatare, dar ma gandesc ca atunci cand ti se intampla ceva rau, este foarte usor sa realizezi atunci cand cineva iti face un bine, altffel cum naiba ai stii, NU????

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă există o mizerie care să coboare cel mai mult o societate în mocirla urâţeniei atunci aceasta este bârfa, un microb pe care oamenii fără discernământ îl folosesc pentru a căpăta stimă, prestigiu şi pentru a distruge. Cercetătorii de la Social Issues Research Center au definit bârfa drept o informaţie socială despre o persoană, răspândită în cadrul grupului atunci când aceasta nu este prezentă. Bârfa este colportoarea unui adevăr deformat, a unui zvon „îmbunătăţit” sau, mai rău, a unui neadevăr flagrant, despre una sau mai multe persoane, ori una sau alta dintre situaţii şi fapte, de cele mai multe ori, fără a fi martor ocular al acestora. Apărută poate din răutate şi veche decând lumea, este şi azi la mare căutare, de cele mai multe ori fiind mai puternică decât adevărul. A bârfi e urât, e greşit, e imoral, e dulce-amărui şi, totuşi, e de neoprit.
    Mână în mână cu scandalul şi miştocăreala, bârfa la români e ca o petrecere cu lăutari. Deşi nu suntem singurii oameni de pe planeta înzestraţi cu această patimă, totuşi, soarta caprei vecinului ne roade mai mult pe noi decât pe alţii.
    Studiile efectuate au evidenţiat o puternică legătură între bârfitor şi nivelul său de educaţie, cu cât este mai scăzut, formele de divertisment consumate sunt mai frivole.
    De asemenea, obişnuim să bârfim pentru că nu mai aşteptăm să observăm comportamentul celorlalţi, pentru că în majoritatea cazurilor ni se par greu de înţeles, aşa că preferăm informaţia gata digerată de alţii.
    Cercetătorii britanici de la Social Issues Research Center au alcătuit un profil psihologic al bârfitorului, printre „calităţile” acestuia regăsindu-se invidia, temperamentul vulcanic, dornic mereu să fie în centrul atenţiei şi cu resurse scăzute (de sănătate, educaţie, materiale şi intelectuale).(www.kissnews.ro/2009/03/23/de-ce-barfesc-romanii/)
    Bârfa la serviciu „deranjează şi nu aduce performanţă profesională. Bârfitorii au timpi morţi şi o înclinaţie de a-i jigni pe cei care au rezultate”. De regulă, cei care bârfesc suferă şi de „sindromul plângerii”, adică obişnuiesc mereu să fie nemulţumiţi de ceva. Alte studii efectuate de psihologi indică faptul că dacă nu te amesteci absolut deloc în bârfele de la serviciu, cariera ta ar putea avea chiar de suferit
    Când privim însă efectele negative ale acestui fenomen social de acum, nu cred că lucrurile sunt însă atât de roz. Bârfa te împiedică să cunoşti cu adevărat o persoană, privind-o cu suspiciune, ca pe un monstru hidos. Având tendinţa de a denatura lucrurile, încrederea în bârfitori se pierde foarte uşor, aşa că ajung să fie marginalizaţi şi ignoraţi. Conform psihologilor anti-bârfă, aceasta este o obişnuinţă „infantilă”, reprezentând un mod de a fugi de propriile responsabilităţi, supapa de descărcare, de eliminare a propriilor nemulţumiri şi insatisfacţii din viaţa personală. Bârfa este, de asemenea, distrugătoare şi răzbunătoare, aflându-se mai în toate cazurile la baza certurilor şi conflictelor. Să nu lăsăm la o parte nici prejudiciile aduse sănătăţii: insomnii,, tristeţe, apatie, lipsă de vitalitate, etc.. Bârfitorii nu fac altceva decât să arate că au carenţe de educaţie, lipsă de cultură şi, nu în ultimă instanţă, dau dovadă de o lipsă totală de civilizaţie. (www.scribd.com/Cuvintele-pot-rani-sau-Adevarul-despre-barfa/d/5534807) La serviciu, o simplă bârfă nevinovată poate crea o atmosferă stresantă în mediul profesional, o astfel de situaţie făcându-i pe oameni să nu se mai concentreze la treaba lor. (http://www.eco.md/article/5145/)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bârfim pe altii ca sa distragem atentia de la noi.
    Bârfa este arma celui slab, sunt oamenii care au cea mai joasa vibrație spirituala.Emotiile nostre pot fi transformate foarte usor prin atatare, instigare in arme de distrugere a relatiilor dintre oameni, integrității in societate, a puritatii si a linistii sufletești.
    Bârfa este otrava care te împiedică sa vezi persoana asa cum este ea,cataloghezi persoane după bunul tau plac. Este cea mai josnica apreciere pe care o dam ființei umane, uitând ca si noi tot fiinte umane suntem, la fel ca cel pe care il barfim.
    Proverbul spune" Tacerea este de aur"......(no comment).....
    Exista 2 variante pentru a opri barfa:
    1. Fie ignori, considerând ca iti otrăvești mintea cu lucruri nesemnificative.
    2. Fie abordezi subiectul, clarificând situațiile jenante in care te-ai aflat nefiind prezent pentru a te apară.
    In ambele cazuri poti fi înțeles greșit astfel:
    la pct. 1, dacă ignori, te considera lumea prost și alta data vei fi iar subiectul bârfelor răutăcioase, iar bunul tău simt este catalogat ca fiind lașitate, si......pct.2 poți fi considerat periculos "persoana ingrata"....deh....cum iți permiți tu....ala...sa combați ce alții deja au bătut in cuie :))
    Deci tu hotărâși ce opțiune alegi!!!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.