11 septembrie 2012

Alegerea corecta dintre materialism si omenie.

Materialism sau omenie???

3 comentarii:

  1. Ipoteza materialista se bucura astazi in defavoarea omenirii. Marea majoritate a oamenilor pun mai mult pret pe materialism decat pe omenie.
    Sa simplificam concret:
    Constient ca cel de langa mine intampina probleme grave, NU intorc privirea sprea ai intelege problemele si merg inainte spre magazinul din colt spre a-mi achizitiona cei mai frumosi pantofi. Pey.....DA, cine mai are pantofi ca ai mei?? Cine se simte fericit cand unii intorc capul pe strada spre a-mi admira pantofii mei cei noi??? Ops, dar am uitat privirea celui din jur a fost doar pentru o clipa, pantofii mei deja s-au umplut de praf si am facut doar 10 pasi cu ei!
    Ufff....m-am impiedicat si i-a zgariat deja.
    A doua zi incalt pantofi cu mandrie, ma simt confortabil......sunt mandra nevoie mare de achizitia mea, aha ai ghicit in fata celor din jurul meu sunt mai tare ca Cenusareasa :)))
    dar, dar acel lucru material peste inca doua zi, NU imi confera acelasi confort si stralucire. DE CE??? SIMPLU! Orice material este confectionat din alt material, produsul finit NU tine o vesnicie iar confortul meu a fost doar pentru un timp limitat :)
    Mda, din egoism nu am intins o mana de ajutor acelei persoane care prin privirea pierduta si glasul ragusit plin de emotie si stins de probleme mi-a cerut-o. In nebunia mea cum puteam face o astfel de greseala??? Cum pot compara zambetul acelei persoane cu pantofii mei??? Hai, pe bune!
    Am comparat un corp brut cu o fiinta omeneasca.
    M-am limitat doar la o clipa de neatentie, mi-am ignorat instinctul omenesc in favoarea celui animalic, doar pentru satisfactia mea limitata la un obiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea logicii!

    Asculta glasul vietuitoarelor nu privi stralucirea obiectelor.
    Asculta-ti instinctul si nu dorinta.
    Intelege tacerea durerii si nu fugi in fata agentiei de turism cumparandu-ti cel mai ieftin bilet spre nepasare, gandeste-te ca acea pereche de pantofi poate a fost facuta de acea persoana care stiga dupa ajutorul tau, acea persoana a pus suflet pentru a confectiona pantofii cu care tu, mandru si ignorant ii incalti cu nonsalanta.
    Fara a exista acea persoana, tu NU ai fi avut pantofi, iar in drumul tau te putea-i accidenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fotografia pe care am postat-o este sugestiva si ne poate conferii ingelegerea situatiei, asta daca privim mai mult spre orice alt obiect din foto si NU la pantofi.
    Scarile goale, intunericul pe trepte,fiinta singura pe scari si pozitia in care se afla.
    Hmmm.....dar in tot peisajul nu este asa ca tot pantofii au culoare????

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.