Totuşi cei mai mulţi oameni se dovedesc vinovaţi de două păcate: ura şi slăbiciunea; sau, atunci când le merge bine îşi dispreţuiesc prietenii. Într-adevăr, este o însuşire a omului bun, pe care îl putem numi şi înţelept, să observe aceste două reguli de prietenie:
prima regula: să nu existe în ea nici o urmă de minciună;
a doua regula: nu numai să respingă acuzaţiile nedrepte aduse de cineva, dar nici el însuşi să nu fie suspicios
prima regula: să nu existe în ea nici o urmă de minciună;
a doua regula: nu numai să respingă acuzaţiile nedrepte aduse de cineva, dar nici el însuşi să nu fie suspicios
Explicabil si inteles:
RăspundețiȘtergereimposibil sau realizabil, adevarat sau fantezie, sinceritate sau improvizatie, singur sau asistat,unic sau indigo.
Psihologia este stiinta, care se ocupa cu descrierea si explicarea fenomenelor si insusirilor psihice verificabile. Psihologia ca stiinta a evitat aprofundarea psihologiei naive ; orice om de stiinta e predispus sa critice reflectiile cotidiene, deseori eronate.
RăspundețiȘtergerePsihologia generala este deci ramura care se refera la individul uman, normal, evoluat studiat din punct de vedere teoretic si in mod analitic. Este ramura cea mai bine dezvoltata, pe cunostintele de psihologie generala bazandu-se toate celelalte discipline, fara a se reduce, desigur, la ele.
Ingerii nostrii.
RăspundețiȘtergereLa nastere fiecare primim o fiinta de lumina sa ne ajute. Aceasta fiinta de lumina este cunoscuta si ca Ingerul pazitor. El este cel responsabil ca noi sa ne indeplinim misiunea pe care ne-am ales-o atunci cand am hotarat sa venim pe acest pamant.
Trebuie sa cereti ajutor Ingerilor vostri Pazitori, chiar daca ei stationeaza permanent langa voi. Ingerii vor sa ne ajute, dar nu pot sa ne ajute daca nu le cerem.Ei pot sa ne ajute in multe moduri, care adesea sunt privite ca si coincidente. Nu ii acuzati pe altii sau nu respingeti problemele din viata voastra ca si cand “ceva/cineva este impotriva voastra sau ca ar fi blesteme.
Despre Dumnezeu.
RăspundețiȘtergereOrice cale i se pare dreaptă omului, dar Cel care cântăreşte inimile este Domnul” (Proverbe 21:2).
„Domnul îl încearcă pe cel drept, dar îi urăşte pe cel rău şi pe cel care iubeşte violenţa” (Psalmul 11:5).
„Să nu judecaţi nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse ale întunericului şi va descoperi gândurile inimilor...” (1 Corinteni 4:5).
„El va judeca lumea în dreptate şi cu dreptate va împărţi El judecata pentru oameni” (Psalmul 9:8).
„El vine să judece pământul; El va judeca pământul cu dreptate şi popoarele cu nepărtinire” (Psalmul 98:9).
„Îi va judeca pe cei săraci cu dreptate şi va hotărî cu nepărtinire asupra celor întristaţi ai ţării; va lovi pământul cu toiagul gurii Lui şi-l va omorî pe cel rău cu suflarea buzelor Lui” (Isaia 11:4).
„Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri; pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva şi judecă gândurile şi intenţiile inimii” (Evrei 4:12).
Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri în această lume. Nu ne-a abandonat. Un articol care explică pentru ce ne putem baza pe Dumnezeu în mijlocul suferinţei este Unde este Dumnezeu când suferi?
Prietenie si iubire.
RăspundețiȘtergereUn gand. Un vis... O dorinta. Tristete. Bucurie. Fiecare dintre noi le simte, le traieste si doreste, la un moment dat, sa le impartaseasca. Vrem sa iubim, sa fim iubiti.
Pentru fiecare dintre noi, prietenia inseamna ceva, fiecare ii da valente diferite.
Exprimarea sincera si fara rezerve a gandurilor si simturilor tale in fata unei alte fapturi omenesti, sinceritate totala si dezinteresata in viata launtrica cea mai intima, ca o incercare de retraire in profunda simpatie a unei alte fiinte omenesti.
Prietenie este cand persoana care ti-e alaturi accepta sa fie "acolo" pentru tine si la bine si la rau.
Prietenia presupune cel putin doua suflete. O prietenie adevarata trece de interesul material.
O prietenie adevarata este un cerc. Un cerc in care cei doi prieteni se ajuta in viata... sa se rostogoleasca.
Agresivitatea:
RăspundețiȘtergereConform definitiei din dictionar, agresivitatea este un comportament destructivsi violent orientat spre persoane, obicte sau spre sine. Exista si o agresivitate calma, nonviolenta dar intotdeauna agresivitatea semnifica atac, ofensiva, ostilitate, punere in primejdie sau chiar distrugere a obiectului ei.
Oamenii pot fi agresivi din mai multe motive:
-dorinta de a fi cel mai „tare”, de exmplu cunosc pe cineva care daca nu se da el mare si nu se simte superior fata de persoana de langa el, acesta devine agresiv.
-agresivitatea fata de lucrurile care nu le sunt pe plac si agresivitatea colectiva , pentru aceste doua agresivitati cititi exemplul urmator: bataile de pe stadioane, care sunt intre tabere diferite, fiind indreptate asupra lucrurilor care nu le sunt pe plac, echipa adversa; in aceste batai sunt implicati mai toti suporterii, acestia impartasind agresivitatea si dorinta de a sarii la bataie a intregii multimi