In cursul vietii, oamenii cunosc foarte multi indivizi, din acesti oameni care se invart in jurul nostru fac parte doua mari categorii de oameni si anume: * Oamenii care construiesc cu adevarat o scara ierarhica spirituala si.... * Oamenii care vin si pleaca ca un fum, care distrug tot ce s-a cladit pana in acel moment, care nu au suflet sau constiinta si calca peste cadavre pentru a-si indeplini jocul murdar al existentei lor.
Vom vorbi de cea de a doua categorie de oameni, cea care distruge tot ce s-a realizat.
In viata mea, am intalnit foarte, foarte multi oameni care intervin prin orice mijloace la distrugerea a tot ce ai realizat. Curios este faptul ca in ultimul timp acestia sunt mult mai multi, tind sa cred ca traim in vremurile prinse sau asociate diavolului. Tind sa cred ca nu se mai merita sa te zbati si sa te sacrifici pentru nimeni altcineva in viata ta, pentru ca toti iti aduc dezamagire.
Eul este nucleul personalitatii in alcatuirea caruia intra cunostintele si imaginea despre sine, precum si atitudinile fie constiente, fie inconstiente fata de cele mai importante interese si valori. Eul, inteles ca ansamblul insusirilor personalitatii, este alcatuit din urmatoarele ansambluri: eu fizic sau biologic, ce are in vedere atitudinile corporale care se identifica cu schema corporala; eu spiritual, alcatuit din totalitatea dispozitiilor psihice innascute sau dobandite; eu social, ce are in vedere atitudinile fata de relatiile sociale ale individului. kv1 referat
Personalitatea autoevaluata cuprinde totalitatea reprezentarilor, ideilor, credintelor individului despre propria sa personalitate incluse, de regula, in ceea ce numim noi imaginea de sine. Este vorba de felul cum se percepe individul, ce crede el despre sine, ce loc isi atribuie in raport cu ceilalti. Imaginea de sine reprezinta un integrator si un organizator al vietii psihice a individului, cu rol major in alegerea valorilor si scopurilor. Ea este nucleul central al personalitatii, reper, constanta orientativa a ei, element definitoriu al statutului si rolului social dupa cum considera N. Bogatu (5). Imaginea de sine isi are originea nu doar in personalitatea reala, ci si in alte fatete ale ei. Uneori ea isi trage seva din personalitatea ideala, alteori din cea manifesta, sau din cea proiectata. Cercetarile de psihologie sociala au aratat ca un copil care crede ca altii il apreciaza ca fiind simpatic, sociabil, va sfarsi prin a introduce aceste trasaturi in imaginea de sine; la fel, copiii mai putin populari, se pretuiesc pe ei insisi mai putin.
In cursul vietii, oamenii cunosc foarte multi indivizi, din acesti oameni care se invart in jurul nostru fac parte doua mari categorii de oameni si anume:
RăspundețiȘtergere* Oamenii care construiesc cu adevarat o scara ierarhica spirituala si....
* Oamenii care vin si pleaca ca un fum, care distrug tot ce s-a cladit pana in acel moment, care nu au suflet sau constiinta si calca peste cadavre pentru a-si indeplini jocul murdar al existentei lor.
Vom vorbi de cea de a doua categorie de oameni, cea care distruge tot ce s-a realizat.
RăspundețiȘtergereIn viata mea, am intalnit foarte, foarte multi oameni care intervin prin orice mijloace la distrugerea a tot ce ai realizat. Curios este faptul ca in ultimul timp acestia sunt mult mai multi, tind sa cred ca traim in vremurile prinse sau asociate diavolului.
Tind sa cred ca nu se mai merita sa te zbati si sa te sacrifici pentru nimeni altcineva in viata ta, pentru ca toti iti aduc dezamagire.
* In ultima perioada am cunsocut oameni cu chip de inger si suflet de drac.
RăspundețiȘtergere* Cu ochii dumnezeiesti de fermecatori darcu inima de piatra.
* Cu vorbe duioase, dar cu ganduri ascunse si meschine.
Eul este nucleul personalitatii in alcatuirea caruia intra cunostintele si imaginea despre sine, precum si atitudinile fie constiente, fie inconstiente fata de cele mai importante interese si valori.
RăspundețiȘtergereEul, inteles ca ansamblul insusirilor personalitatii, este alcatuit din urmatoarele ansambluri:
eu fizic sau biologic, ce are in vedere atitudinile corporale care se identifica cu schema corporala;
eu spiritual, alcatuit din totalitatea dispozitiilor psihice innascute sau dobandite;
eu social, ce are in vedere atitudinile fata de relatiile sociale ale individului. kv1
referat
Personalitatea autoevaluata cuprinde totalitatea reprezentarilor, ideilor, credintelor individului despre propria sa personalitate incluse, de regula, in ceea ce numim noi imaginea de sine. Este vorba de felul cum se percepe individul, ce crede el despre sine, ce loc isi atribuie in raport cu ceilalti.
RăspundețiȘtergereImaginea de sine reprezinta un integrator si un organizator al vietii psihice a individului, cu rol major in alegerea valorilor si scopurilor. Ea este nucleul central al personalitatii, reper, constanta orientativa a ei, element definitoriu al statutului si rolului social dupa cum considera N. Bogatu (5).
Imaginea de sine isi are originea nu doar in personalitatea reala, ci si in alte fatete ale ei. Uneori ea isi trage seva din personalitatea ideala, alteori din cea manifesta, sau din cea proiectata. Cercetarile de psihologie sociala au aratat ca un copil care crede ca altii il apreciaza ca fiind simpatic, sociabil, va sfarsi prin a introduce aceste trasaturi in imaginea de sine; la fel, copiii mai putin populari, se pretuiesc pe ei insisi mai putin.