17 noiembrie 2009

Tacerea gandului.

Tacerea gandului.

8 comentarii:

  1. Tacerea gandului.
    Gandul omului este cel mai esential element.
    Gandul poate provoca sau respinge orice actiune a fiintei.
    Ratiunea face parte complementara din gand.
    Gandul este un simt nevazut, neauzit si neperceput de alti oameni. Este singurul instrument care stie, cunoaste,actioneaza atunci cand dorim noi si doar cat dorim.
    Gandul actioneaza atunci cand percepem cuvinte, gesturi si idei. Gandul ne poate indruma catre orice actiune pe care o dorim, iar ideea poate fi povata gandului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandul este singurul care nu tradeaza omul. Gandul cunoaste toate aspetele si trasaturile persoanei in cauza. Gandul poate ascunde cele mai mari secrete.

    Gandul nu tradeaza, niciodata poate fi singurul prieten adevarat al omului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai grav lucru pentru un om este, ca o persoana apropiata sa uite cu totul ca si tu esti o fiinta rationala, poti gandii si poti percepe foarte multe lucruri, in privire, in gest, in expresii, in fapte.
    Exista momente cand aceste lucruri tradeaza gandurile distrugatoare, pe care le ai asupra unei persoane, deoarece comportamentul uman sufera o modificare destul de mare si foarte perceptibila. Exista si alte aspecte, de pilda, gesturile si comportamentul si altor persoane implicate in problema.
    Exista persoane care pot anticipa unele probleme care vor urma sa se intample.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai exista persoane care isi schimba inconstient comportamentul - exista foarte multi oameni care sunt lasi.
    Intr-o intamplare cu repercursiuni, chiar daca iau parte un numar foarte mare de persoane, doar 2% se vor implica, restul vor asista la indeplinire, incurajand-o chiar, inventand fel si fel de scenarii fabuliste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aparitia un gand repetat, poate duce la obsesie.
    Obsesia la disperare si diperarea la greseli. Mai sunt si acele centre din jurul nostru care se cred casa de informatie - care vor stipula orice lucru care au legatura directa cu obsesia si care te vor impinge pe marginea prapastiei. Pentru a nu ajunge acolo gandeste de doua ori inainte de a lua o hotarare definitiva asupra obsesiei, deoarece odata indeplinita nu va raspunde nimeni pentru fapta comisa decat tu - si nu cei ce au furnizat informatii mai mult sau mai putin adevarate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi amintesc intr-o zi ca o persoana cunoscuta imi adresa niste amenintari la adresa altei persoane cunoscute. Pe moment nu am realizat ca persoana respectiva imi testeaza reactia si imi indreapta gandul catre o alta persoana desi amenintarea venea din cu totul alta directie si chiar cu complicitatea peroanei care imi facu-se cunoscuta amenintarea. Curios, nu???
    Deci obsesia poate ajunge extrem de departe, si poate face lucruri grave si daunatoare societatii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este posibil sa percepi lumea prin tacere si nu prin conditionarea mintii ori prin interpretare(asa zisa analiza). Tacerea este extrem de constienta si acolo este o cunoastere: percepi totul , dar acolo nu e interpretare(adaugare de concepte sau prototipuri expuse de mintea umana). Exista o cunoastere profunda; ai putea-o numi Cunoastere Unitara, nu o cunoastere care este conceptuala, cunoastere mentala care te separa de ceea ce este perceput. Este o cunoastere in care experimentezi unitatea cu ceea ce este perceput. Dar o stii dincolo de concepte(nu folosesti concepte in cunoastere!)

    RăspundețiȘtergere
  8. A Cunoaste Realitatea Absoluta se face prin a lua in folosinta al 6-lea mod de perceptie, Constienta Insasi
    CONSTIENTA NEMARGINITA EXITA ETERN UNICA.
    Mintea umana are tendinta de a conceptualiza fenomenele. Oricare senzatie simpla va da nastere unui val de gindire conceptuala. Ce inseamna a trai intr-o lume conceptuala, ireala ? De exemplu, auzind un zgomot : "PANG" intr-o camera alaturata imediat mintea va crea o fantezie mentala, imaginindu-si camera si in ea pe cineva care a scapat o farfurie pe podea ori altceva imaginat. Intregul proces de creatie imaginara mentala, care poate fii numit conceptualizare a simtului auzului in acest caz, apare aproape spontan, creind o realitate iluzorica, o fantezie mentala. Pornind de la un simplu sunet, mintea a creat imediat un scenariu mental, o fantezie iluzorica care este comfundata cu Realitatea insasi. In acest caz Realitatea a fost numai zgomotul auzit: PANG!!! Nimic altceva!
    Sensul actiunii de iesire dintr-o gindire conceptuala este de a REVENI LA REALITATE, de a auzi zgomotul "PANG" drept " PANG" si nu vazind si auzind un intreg scenariu iluzoric creat de minte intr-o fractiune de secunda, prin puterea obisnuintei! Pentru a Reveni la Realitate, la a Trai Momentul asa cum e el, e nevoie de a intelege procesul aproape automat al mintii de a crea fantezii, scenarii iluzorice SUPRAPUSE peste Realitatea data, care in exemplul de mai sus a fost simplul sunet " PANG". A trai Realitatea Imediata ASA CUM ESTE EA este nevoie de a Percepe pur si simplu imformatia simturilor ASA CUM ESTE, fara a lasa procesul conceptualizarii sa se strecoare intre Realitate si Perceptia ta , aceasta creeind o Realitate Iluzorica, Conceptuala, facindu-te sa traiesti intr-o Lume Fabricata de Minte, Nereala, Fictiva!
    text preluat din:curs psihologie cognitiva

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.