14 octombrie 2009

Am invatat sa iertam?

Am invatat sa iertam?

11 comentarii:

  1. Greseala este omeneasca, ne-am nescut din greseala. Fiecare om are si bune si rele. Fiecare am gresit la randul nostru mai mult sau mai putin.Ficare greseala este platita in felul ei. cand spunem greseala ma refer la acel lucru sau fapta care se intampla fara voia nostra, mai precis la repercursiunile unor fapte nepremeditate si ne gandite dinaninte sa se intample greseala. Totul pe aceasta lume se plateste, mai devreme sau mai tarziu. Nimeni si nimic pe lumea asta nu scapa nepedepsit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Greseala afecteaza intodeauna, gravitatea ei reflecta fapta si efectul de dupa. In unele cazuri greseala produsa de o persoana oarecare poate afecta mai mult decat ne putem inchipui.
    Cel mai grav lucru este atunci cand din greseala altora ai de suferit enorm si esti pus la zidul persecutiei fara a stii rostul si efectul.
    Cel mai umilitor lucru pe lume este atunci cand altii gresesc si tu suporti consecintele, fiind prins intr-un cerc plin de vicii si razbunari.
    Platesti in fata celui care considera ca ai gresit, platesti in fata cunoscutilor, platesti in fata familiei, platesti in fata prietenilor, platesti in fata copilului,iar copilul la randul lui plateste pentru ca altul te considera vinovat, platesti si iar platesti. OK. Plateste dar cu demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Greseala este cel mai dureros lucru care ti se poate intampla. Uneori poti realiza si simti atunci cand ai gresit, alteori poti gresi pur si simplu.
    Deseori gresesti fara sa doresti acest lucru. Da gresesti, ce este asa de greu? Oare cel ce pedepseste si acuza ca ai gresit,el nu a facut-o, nu gresit niciodata in viata?
    Exista oameni pe lume fara greseli?

    RăspundețiȘtergere
  4. Explicatia greselii in DEX:
    GREȘEÁLĂ, greșeli, s.f. Faptă, acțiune etc. care constituie o abatere (conștientă sau involuntară) de la adevăr, de la ceea ce este real, drept, normal, bun (și care poate atrage după sine un rău, o neplăcere); eroare; (concr.) ceea ce rezultă în urma unei astfel de fapte, acțiuni etc. * Loc. adv. Fără greșeală = perfect. Din greșeală = fără voie, involuntar, neintenționat. - Greși + suf. -eală.
    Sursa: DEX '98

    RăspundețiȘtergere
  5. O greşeală este pur şi simplu un alt fel de a face lucrurile.


    definiţie de Katharine Graham

    RăspundețiȘtergere
  6. Greşelile sunt preţul pe care îl plătim pentru o viaţă plină.


    definiţie de Sophia Loren

    RăspundețiȘtergere
  7. Acordă atenţie duşmanilor tăi, pentru că ei sunt primii care îţi descoperă greşelile.


    citat din Antistene

    RăspundețiȘtergere
  8. Greşelile sunt ca nişte cuţite care pot ori să ne fie de folos, ori să ne înjunghie – depinde dacă alegem să le prindem de mâner sau de lamă.


    autor necunoscut/anonim

    RăspundețiȘtergere
  9. Greşelile, în fond, sunt omeneşti.
    Să afle deci acei cu gura spartă:
    "Să ştii s-asculţi este o artă,
    Dar artă şi mai mare-i să vorbeşti!"


    epigramă de Epictet

    RăspundețiȘtergere
  10. Greşelile importante sunt de două feluri, ai vorbit când trebuia să taci şi ai tăcut când trebuia să fi vorbit. Între aceste două nedumeriri viaţa ta a avut de suferit.


    Vasile Gavrilescu în Parabole (martie 2008)

    RăspundețiȘtergere
  11. Un om înţelept nu învaţă din greşelile lui, ci din greşelile altora.


    proverbe româneşti

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.