14 octombrie 2009


Planetele guvernatoare ale semnelor zodiacale:


11 comentarii:

  1. Planetele guvernatoare ale semnelor zodiacale:

    Berbecul este guvernat de Marte
    Taurul este guvernat de Venus
    Gemenii sunt guvernati de Mercur
    Racul este guvernat de Luna
    Leul este guvernat de Soare
    Fecioara este guvernata de Mercur
    Balanţa este guvernata de Venus
    Scorpionul este guvernat de Pluto (tradiţional de Marte)
    Săgetătorul este guvernat de Jupiter
    Capricornul este guvernat de Saturn
    Vărsătorul este guvernat de Uranus
    Peştii sunt guvernati de Neptun

    Semnul Zodiacal Tranzitul Soarelui
    Berbec 21 martie - 20 aprilie
    Taur 21 aprilie - 22 mai
    Gemeni 23 mai - 21 iunie
    Rac 22 iunie - 22 iulie
    Leu 23 iulie- 22 august
    Fecioară 23 august - 22 septembrie

    Semnul Zodiacal Tranzitul Soarelui
    Balanţă 23 septembrie - 22 octombrie
    Scorpion 23 octombrie - 22 noiembrie
    Săgetător 23 noiembrie - 22 decembrie
    Capricorn 22 decembrie- 20 ianuarie
    Vărsător 21 ianuarie- 19 februarie
    Peşti 20 februarie - 20 martie

    RăspundețiȘtergere
  2. Soarele exprimă identitatea personală şi personalitatea. Reprezintă realitatea sinelui, esenţa verbului a fi şi vitalitatea vieţii. Prin Soare noi exprimăm propria noastră individualitate într-o formă creativă. Simbolizează expresia vieţii, felul cum ne prezentăm în lume.
    Cunoscându-ne felul nostru de a fi suntem capabili să ne găsim locul special în lume, aceasta fiind cea mai puternică forţă a psihicului uman. Oamenii doresc să se exprime în lume într-un mod individual şi personal. Prin intermediul Soarelui noi ne personalizăm experienţele, pentru că avem un sens al conştiinţei "Eu". Acesta determină ce este mai important în fiecare dintre noi. De aceea Soarele este realitatea noastră pe care este posibil să o înţelegem superficial.

    RăspundețiȘtergere
  3. Luna exprimă instinctele noastre, reacţiile obişnuite, reacţiile emoţionale şi subconştientul. Prin Lună noi exprimăm principiul nevoii, nevoia de siguranţă şi securitate în relaţii. Luna reprezintă partea reflexivă a personalităţii, care conduce la dezvoltare şi la abilitatea de adaptare psihologică la schimbări. Reprezintă natura copilăroasă din noi atunci când suntem vulnerabili şi depindem de alţii din punct de vedere al siguranţei, al căldurii şi al hranei. Toanele, bune şi rele sunt toate parte a dinamicii induse de Lună.

    RăspundețiȘtergere
  4. Venus reprezintă plăcerea, bucuria relaţiilor, dragostea şi grija faţă de altul. Ne ajută să decidem ceea ce este important pentru binele şi fericirea şi ceea ce este irelevant. Ne dă îndemnul de a căuta companie şi dragoste, de a ne simţi bine în pielea noastră, deci are legătură cu respectul de sine.Venus este dorinţa din subconştient de a ne unii cu alţii, şi este voinţa noastră de a coopera. Ne ajută să ne bucurăm şi ne aduce plăceri - estetice cât şi fizice. Nu este o sursă mare de energie, dar este indispensabilă pentru a căuta legături.

    RăspundețiȘtergere
  5. Marte reprezintă energia folosită pentru a ne afirma, de a lupta pentru ceea ce dorim să realizăm şi a lua decizii. Cuvântul care defineşte Marte este 'acţiunea'. Este motorul abilităţii de a face faţă provocărilor, de a lua iniţiativa, de a folosi forţa şi de a face efort, de a rezista defensiv sau ofensiv. Ne îndeamnă să fim competenţi - de a ne juca şansa. Îndrăzneala, curajul, şi conduita sunt legate de Marte. Reprezintă însăşi voinţa şi expresia propriului ego. Marte poate exprima de asemenea furia, frustrarea şi mânia, deci este primitiv, o energie instinctivă. Ne împuterniceşte să fim îndrăzneţi în tot ceea ce facem, dar nu are prea mult de-a face cu tactul şi diplomaţia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mercur reprezintă gândirea, învăţatul şi capacităţile de comunicare. Împarte capacitatea de a raţiona, a imagina, şi identificarea mentală cu lumea. Reprezintă abilitatea noastră de a teoretiza cât şi cea de a pune în practică. Conduce mutaţiile psihice, învăţarea de abilităţi, dexteritate mentală şi psihică. Această planetă reprezintă dorinţa de a folosi abilităţile verbale, mentale şi de negociere pentru a ne exprima imaginativ sau real. Guvernează toate formele de comunicare. Mobilitatea fizică este de asemenea arătată de Mercur şi în acest mod planeta leagă sănătatea corpului şi a minţii. Principul planetei este 'schimbul'. Legătura între gând şi gură este funcţia lui Mercur. Ca un mesager, funcţia lui este dublă - duce informaţii la şi dinspre minte, este un constant flux de impresii, fapte, motive, experienţe senzoriale, şi analizează aceste informaţii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Jupiter - Această planetă este energia folosită pentru dezvoltare, creştere şi explorare a unui scop mai înalt în viaţă, de a provoca regulile existente în societate. Reprezintă abilitatea de a stabili propriile limite etice, morale şi legale şi de a dobândi un nivel mai înalt de înţelepciune, educaţie, putere şi experienţă. În propria extindere ne lărgim orizonturile, de asemenea exprimă dorinţa de a trece dincolo de ceea ce este cunoscut - prin călătorii, filozofie, şi extinderea experienţelor vieţii până la ultima şi dincolo de ea. Jupiter ne face capabili de a ne dezvolta dincolo de graniţele stabilite de norme familiare sau sociale, de a ne dezvolta şi de a înflorii. Deoarece acesta este un impuls vital, similar din anumite puncte de vedere cu cel al Soarelui şi al lui Marte, ne dă de asemenea impulsul de a ne întinde prea mult, de a ne amplifica şi ne exagera limitele. Dar chiar şi aşa, noi creştem în înţelepciune şi prosperăm prin folosirea puterii acestei planete.

    RăspundețiȘtergere
  8. Saturn este energia comprimată a disciplinei, limitării şi structurii. Ne împuterniceşte în aplicarea unor obiceiuri şi ne oferă dorinţa şi abilitatea de a deveni maturi prin trăirea vieţii în conformitate cu anumite reguli şi paradigme. Este legată de familie şi de sentimentul de securitate şi tradiţie.
    Saturn are şi o influenţă negativă, ca toate planetele de altfel, deoarece în dorinţa de a stabili standarde în funcţie timp şi ierarhii, ne poate face teamă de schimbare şi inhibaţi, dezvoltând conservatorismul. Folosim acest model planetar în a stabili rutine şi scopuri confortabile, asta pentru a balansa dorinţa de expansiune a lui Jupiter. Aceasta este o parte din noi mai degrabă refractară decât revoluţionară, şi ne dă capacitatea de a construi structuri solide în viaţă care ne permit să prosperăm printr-o viaţă rezervată şi temperată.
    Ambiţiile şi scopurile care sunt stabilite prin Saturn sunt de obicei accesibile dar cer o muncă grea, înceată şi de multe ori laborioasă în aplicarea de rutine şi standarde. Planeta poate induce pesimism.

    RăspundețiȘtergere
  9. Uranus oferă imboldul de a schimba lucrurile radical - câteodată chiar într-un mod violent. Exprimă voinţa şi dorinţa de a deranja status quo-ul prin zdruncinarea normelor societăţii. Ca o planetă externă, orbita acestei planete stă în fiecare semn zodiacal aprox. câte 7 ani, aşa că mulţi oameni născuţi în acei şapte ani au această planetă în acelaşi semn. Astrologii privesc acest fenomen ca o energie generaţională sau colectivă, şi este bine cunoscut partea rebelă a naturii noastre, adesea exprimată în acelaşi fel cu semenii noştri. Ne conduce în căutarea altor semeni unici şi este modelul pe care noi îl considerăm perfect prin provocarea şi desăvârşirea din prezent, spre idei futuriste. Aceasta este partea din noi care progresistă, inventivă şi nesubordonată. Partea negativă a planetei este că manifestă instabilitate, şocuri, reacţii nervoase şi gândire haotică. Dar în acelaşi timp ne poate face inspiraţi, reformatori, dar şi nerealişti şi ciudaţi. Creează dorinţa pentru emoţii şi pentru schimbare prin a fii excentric, pervers, original şi scânteietor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Neptun este visător, amăgitor, iluzionare şi imaginativ, reprezintă partea evazivă a naturii umane. Este un model pentru a simţi ceea ce este intangibil, romantic, magic şi mistic, altruist şi îndrăgostit necondiţionat, dar poate fi şi exprimarea sentimentului de victimă, trăirea într-o lume a fantasticului, evitând realitatea. Ne dă capacitatea de a juca, de a crea iluzii, de a-şi exprima energia prin muzică, artă, spiritualitate şi imaginaţie. Această planetă ne conferă capacitatea de a ne deplasa în conştiinţă, de a exprima idei şi viziuni, şi este un model de generaţie, staţionând 14 ani în fiecare semn. Duce la tendinţe de evadare, comportament pătimaş şi hipersensibilitate emoţională. Ne dă capacitatea de a face faţă sau de a ne schimba prin transcenderea dificultăţilor vieţii, capacitatea acceptării subtile că nu avem parte întotdeauna de ceea ce credem că merităm, şi ne îmbibă cu credinţa că avem un scop mai înalt în viaţă şi îl vom obţine prin credinţă. Aduce fervoarea religioasă, credinţa într-o forţă superioară şi adesea proeminent în aceia care au tendinţe de mediumi sau clarvăzători.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pluton este motorul transformării, a schimbării totale şi înţelegerea celor mai adânci, întunecate părţi ale sinelui. Ne îndeamnă să fim distructivi, dar şi de a aduce o reformă pozitivă şi schimbări definitive. Ne conectează cu cea mai adâncă, subconştientă parte a personalităţii, şi pe tărâmurile subconştientului colectiv, aşa că prin Pluton ne putem curăţa prin fluxul curentului al schimbării colective. Aceasta apare aparent prin moarte şi distrugere dar acolo există o parte din noi care este inevitabil atrasă de partea mai întunecoasă a umanităţii, de aceea este adesea experimentată ca un imbold de a investiga şi de a descoperi problemele complexe ale condiţiei umane. O putem numi ca un impuls de a schimba viaţa ca în ceva cu totul nou prin distrugerea completă a vechilor obiceiuri, a vechilor relaţii, a vechilor apartenenţe, ca un efect al renaşterii a unei părţi din psihicului. Reprezintă fascinaţia noastră faţă de rău şi forţele întunecate, dar este o înţelegere instinctivă că libertatea este cunoscută prin eliminarea acelor părţi din noi înşine care ne leagă prea mult de partea materială a vieţii. Astfel, ea reprezintă cea mai înaltă şi cea mai adâncă formă a morţii şi renaşterii spre o dimensiune spirituală. Ea poate evoca violenţa şi pasiuni puternice în oameni şi ca energie colectivă poate avea un efect de masă mai mult decât la nivel personal.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.