14 octombrie 2009

Arhangheli si spirite.

4 comentarii:

  1. "Arhanghelii, Spiritele focului, se exprimă în sfera planetară atribuită de obicei lui Venus. Ei îi conduc pe Îngeri, nu-i călăuzesc ei înşişi individual pe oameni. În schimb, sunt inspiratori şi călăuze ale marilor comunităţi, triburi sau popoare. În sufletul fiecărui popor se exprimă viaţa unui Arhanghel. El îşi trăieşte propria tinereţe în tinereţea poporului pe care îl conduce. Iar când un popor îmbătrâneşte, el simte că se usucă resimte o desprindere care poate să meargă până la desfiinţarea completă, care corespunde cu moartea acelul popor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arhanghelii au atins stadiul uman odată cu vechiul Soare. Aşa cum partea fizică a organismulul omenesc şi în special viitoarele sale organe de simţ au servit ca punct de sprijin pentru conştiinţa Îngerilor în timpul evoluţiei lunare, pe Soare s-au petrecut următoarele: fiinţa omenească poseda deja două principii: cel care ajunge la o a doua etapă de evoluţie, trecând de la Saturn la Soare, şi care se va afla 1a originea naturii sale eterice; pe de altă parte, natura saturniană, fizică, care rămâne aşa cum era. Ea formează ca o enclavă întunecată în substanţa eterică luminoasă a Soarelui. Ea va servi Arhanghelilor ca punct de sprijin. În timp ce ei fac să circule curenţii lor de forţă prin această arte întunecoasă a viitorului om pământean, ei înşişi devin „oameni"

    RăspundețiȘtergere
  3. În etapa lunară, cucerind ceea ce dobândesc în prezent Îngerii în lumea pămantească, Arhanghe1ii s-au înălţat până la Eul spiritual. El au aflat în corpul eteric al omului lunar oglinda activităţii lor, reglând în el circulaţia curenţilor solari.

    Pe Pământ corpul nostru astral este cel care le dă un punct de sprijin, pentru edificarea propriul lor corp eteric în Spiritul vieţii. Conştiinţa inspirată care rezultă de aici (conştiinţa imaginativă) le dă posibilitatea să conceapă în imagini stările interioare ale altor fiinţe şi chiar să le resimtă ca pe viaţa lor proprie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei nu coboară până la condiţiile vieţii fizice şi nici chiar la ale celel eterice, ci numai până la natura astrală a focului şi a luminii. Acolo se găsesc la limita capacităţii de manifestare şi doar în acest foc şi în această lumină Arhanghelul se poate arăta omului. Natura lor, care a primit îndeosebi darurile evoluţiei din faza solară, se exprimă şi acum cu predilecţie în fenomene spirituale care fac ca pe Pământ să apară lumina, şi prin sistemul nostru nervos. (R.Steiner)."

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.