14 octombrie 2009

Cine ne da dreptul de a fi mai presus decat orice?

Cine ne da dreptul de a fi mai presus decat orice?

6 comentarii:

  1. Banii, nu sunt si nu inseamna putere. In ultima perioada se pare ca am uitat sa traim decent. In ultima perioada cei care au mai multi banii, se cred zei. Banii nu sunt decat niste monede de schimb, putem intelege acest aspect fara a iubii banii mai mullt decat pe semenii nostrii, fara a platii bani pentru a face rau persoanelor din jurul nostru? Niciodata nu am crezut ca banii pot provoca atata suferinta, umilinta, teroare, superioritate, amenintare si nu in ultimul rand moarte. Punem in balanta: banii si viata, va las sa alegeti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu toţii avem idealuri. Visăm la ele, sperăm la ele, luptăm, muncim, transpirăm ca să le atingem. Cât de mult mai înseamnă idealul unui om în această lume în care totul se măsoară în bani şi putere? Ne ridicăm ochii către înălţimi şi ne privim încă o dată idealul. Şi sufletul nostru ne spune să nu ne lăsăm doborâţi.
    Exista oare o ierarhie a semenilor nostrii, in care sa fim nevoiti a pleca capul in fata asa zisilor superiori? Nu, nu exista. Toti suntem egali in lume, in fata divinitatii toti suntem egali, cu bune cu rele, cu tot ce avem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe marginea acestui subiect dezvoltam pretul pe care trebuie sa il platim pentru moneda schimbului "banii".
    Deseori pentru a putea sa-ti cladesti o cariera trebuie sa platesti un pret, un pret care mai tarziu se reflecta in ceea ce ai facut sau ce esti, ce ai devenit, sau ce ai realizat. Ce pret platim atunci cand suntem prinsi in roata vietii schimband moneda??......mda fiecare dupa un timp sau poate cand ajunge sa schimbe ceva in viata lui se gandeste daca "moneda schimbului" a fost corecta iar repercursiunile sunt pe masura.
    Analizand pe ce parte s-a inclinat balanta, ne putem da seama de realitate, uneori find prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  4. A existat o situatie in care "moneda schimbului" a fost pusa inaintea deminitatii umane. Balanta s-a inclinat spre: umilinta, teroare,amenintare,vatamare corporala,incalcarea oricarui drept de a te putea apara impotriva unora care in viata prioritatea si idealulul era si este "moneda schimbului". Suntem dispusi a schimba moneda luand viata unui seamnan? Suntem dispusi a lovii un seaman? Dar ce faci atunci cand unii oameni sunt in pericol? Cand familia si copii au de suferit? Cand esti amenintat, lovit, fortat, desconsiderat, urmarit, umilit, jignit, fortat,sechestrat si chiar mintit? Probabil ca cei care nu au trait o astfel de experienta nu pot intelege. Sincer, nici nu va doresc sa treceti printr-o situatie similara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ei m-au întrebat care sunt treptele succesului, iar eu le-am răspuns că nu treptele succesului sunt importante, ci treptele împlinirii sufleteşti. Succesul fără scrupule este machiavelic. Împlinirea ta sufletească contează.


    Dan Puric în Cine suntem

    RăspundețiȘtergere
  6. Treptele scării destinului propriu sunt renunţările.


    Cornel Stelian Popa

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.