14 octombrie 2009

Interpretarea culorilor de baza

4 comentarii:

  1. Albastrul reprezinta "adancimea sentimentelor" si are drept corespondenta emotionala starea de calm, liniste, reincarcare, multumire, tandrete, dragoste si afectiune. Denota in principal grija pentru sine.

    Verdele reprezinta "elasticitatea vointei" si corespunde persistentei, rezistentei la schimbare, incapatanarii, posesivitatii si egoismului pozitiv. Este deasemenea asociat cu grija pentru persoana proprie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rosul este "forta vointei" si corespunde dorintei, aratand excitabilitate, dominare, interese sexuale, agresiune, pasiune controlata si autonomie. Arata grija pentru altii ca fiind deasupra intereselor proprii.

    Galbenul reprezinta "spontaneitatea" si corespunde originalitatii, exprimand expectanta, variabilitatea si dorinta de expansiune si de a fi activ. Denota grija pentru altii, deasupra intereselor proprii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Violetul incearca sa unifice impulsivitatea rosului cu atitudinea pacifista a albastrului. Este o culoare mistica, magica, ce reprezinta intelegerea intuitiva si senzitiva a irealului. Este culoarea preferata de 75% din copiii pre-adolescenti. Este deasemenea preferata de femeile insarcinate si persoanele cu hipertiroidism, precum si de homosexuali sau lesbiene. Poate fi considerata a fi o dorinta pentru intimitatea mistica sau intelegere.

    Maroul reprezinta senzatia, pentru ca se aplica simturilor corpului. In functie de pozitie, indica nevoia sau suprimarea confortului fizic. Asocierea cu culoarea pamantului semnifica nevoia de radacini, de a apartine cuiva, insecuritatii sau situatiei in care individul nu poate coopera. In general este gasita in ultimele pozitii (cea mai putin preferata), de aceea este semnificativ daca maroul se gaseste printre primele culori preferate. Acest lucru indica de obicei o nevoie de a depasi o situatie rea, care cauzeaza un disconfort extrem, atat fizic cat si emotional.

    RăspundețiȘtergere
  4. Griul nu are nici o culoare, nu este nici inchisa, nici deschisa, de aceea reprezinta neimplicarea.

    Negrul reprezinta limita dupa care viata isi inceteaza existenta. Daca negrul este "culoarea preferata" inseamna ca persoana respectiva renunta la orice, ca un protest impotriva unei situatii in care se simte neajutorat si lipsit de speranta. Este ca o razvratire impotriva sortii si o revolta impotriva vietii. Cand negrul este pe ultima pozitie, este o dovada ca individul nu doreste sa renunte. Statistic, cel mai des negrul iese pe aceasta pozitie.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.