14 octombrie 2009

Karma de atasament emotional.

16 comentarii:

  1. Unul din motivele pentru care alegem sa ne reincarnam intr-un anumit loc, intr-o anumita familie si intr-o anume perioada, este reintalnirea cu sufletele pe care le-am iubit in alte vieti si fata de care am dezvoltat un puternic atasament emotional.Drept pentru care in aceasta viata ne vom reintalni cu ele sub diferite forme: ele ne vor fi parinti, copii, iubiti/iubite, sot/sotie, prieteni foarte apropiati. Dar ceea ce uitam dupa ce luam prima gura de aer, este faptul ca reintalnirea ne-a fost permisa doar ca problema atasamentului emotional sa fie rezolvata.Sa intelegem ca Iubirea Divina, spirituala, este singura care trebuie sa ne umple sufletul, iar iubirea pentru cei asemenea noua, nu trebuie sa fie mai presus de iubirea pentru Divinitate. Atunci cand se intampla acest lucru, cei dragi sunt luati de langa noi, tocmai pentru ca dragostea pe care le-o purtam este mai puternica decat cea pentru Divinitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Insa de cele mai multe ori suferinta pierderii celor dragi este atat de mare, incat se intampla tocmai lucrul contrar: prindem o ura fantastica impotriva lui Dumnezeu si din aceasta cauza incepem chiar sa ne indepartam de El, in loc sa intelegem adevaratul motiv al piederii.

    In functie de nivelul spiritual si energetic al fiecaruia in momentul plecarii celui iubit, pierderea este perceputa pe diferite nivele si are o alta intensitate.Cu cat nivelul spiritual si energetic este mai scazut, cu atat pierderea este mai greu de suportat.Si pentru a o putea suporta, nu trebuie intalnita o fericire de mari proportii, pentru ca ea ne va dezechilibra complet. Semnele unui nivel de energie scazut sunt: tristetea, invidia, egoismul, regretul, nemultumirea, neacceptarea propriului destin. Daca aceste persoane primesc o portie mare de fericire, acest fapt se poate transforma intr-o adevarata tragedie. Si iata cum suntem astfel prinsi intr-un cerc vicios.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici o intalnire din viata noastra nu este intamplatoare.Chiar daca cei doi nu s-au mai intalnit niciodata, Divinitatea le-a unit destinele, pentru ca cei doi sa invete anumite lectii unul de la celalalt, sa se ajute reciproc sau implineasca impreuna un anumit plan al Divinitatii. Pentru ca intalnirea dintre ei doi este benefica se naste inevitabil iubirea.Iar daca ei sunt de aceeasi varsta si de sex diferit, cu siguranta va urma o desfasurare a iubirii lor pe toate planurile.Dar daca cei doi nu au inteles lectia Iubirii Divine si sunt departe de Ea, aseaza cealalta persoana pe un postament mult prea inalt, ii atribuie prea multe calitati, se "inchina" in fata ei, canalizand toata energia si iubirea catre ea.Au senzatia ca acea persoana este insusi scopul vietii lor si ca fara ea existenta nu ar mai avea nici un sens.Tocmai de aceea, din cauza acestei perceptii gresite, persoana respectiva este luata de langa noi: ea fie ne paraseste, fie trece pragul mortii. In functie de planul ei de viata.Iar noi, in ambele cazuri, ramanem cu o mare suferinta si regret in suflet, considerand extrem de incorect si crud destinul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa ca in urmatoarea existenta ne propunem sa ne reintalnim cu sufletul respectiv.De data aceasta, consideram impreuna cu Entitatile Spirituale care ne ghideaza, ca o relatie tata-fiu ne-ar ajuta sa intelegem mai bine lectia Iubirii Divine, pentru ca de data aceasta avand acelasi sex si acest grad de rudenie, relatia este limitata din anumite puncte de vedere, dar ni se da si sansa de a intelege ca fiecare are drumul lui, prin libertatea pe care fiecare parinte trebuie sa o dea copilului sau.Dar intervine urmatoarea situatie: are loc o catastrofa, si tatal are de ales intre a se salva pe sine sau pe unul din membrii familiei.Datorita atasamentului dezvoltat in existenta precedenta, tatal alege sa-si salveze fiul cu pretul propriei vieti.Aceasta evident este ceea ce ar face majoritatea parintilor, si poate fi vazuta din prisma noastra ca o fapta foarte buna.Dar ce se intampla daca ajuns in fata Entitatilor Spirituale, sufletul isi da seama ca poate a gresit gandindu-se numai la fiul sau, cand ar fii putut tine cont si de celelalte suflete pe care le-ar fi putut salva?Sau daca isi da seama ca , datorita atasamentului emotional a pus capat propriului destin, in care si-a propus sa evolueze si sa-si rezolve o foarte mare parte din karma negativa acumulata timp de mai multe vieti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca mintea sa nu ar fi fost intunecata de posesivitate, daca sufletul sau ar fi fost limpede ,usor si liber, poate ca ar fi gasit o solutie care sa evite dezastrul, in cazul in care acesta putea fi evitat.Daca nu, ar fi inteles ca Vointa Divina trebuie respectata si ca fiecare eveniment face parte dintr-un plan perfect, iar orice interventie a noastra in acest Plan nu poate decat sa aduca neplaceri si nenorociri.

    Afland toate acestea in Lumea Spirituala, sufletul isi propune ca de data aceasta sa nu mai greseasca, si printr-o anumita desfasurare a evenimentelor, sa fie obligat sa-si constientizeze propriul atasament emotional si sa inteleaga ca Iubirea Divina, Spirituala, este singura care il poate salva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Astfel, cei doi se intalnesc in perioada maturitatii, cand fiecare dintre ei e pe drumul sau, fiecare are o alta familie si un alt plan de viata, oferidu-li-se asa sansa de a experimenta iubirea dintre doi prieteni, o iubire dezinteresata, o iubire fara atasamente exagerate, care sa-i duca la intelegerea celei Adevarate.

    Dar intre cei doi se infiripa o iubire puternica, in ciuda faptului ca fiecare are un camin deja creat, un partener de viata si copii.Acum destinele lor pot lua alta turnura si greselile lor pot sa se repete iar si iar...Daca cei doi au inteles intre timp lectia, ei vor putea in sfarsit sa fie liberi, sa-si desfaca legatura de atasament emotional, si sa evolueze impreuna foarte mult.Daca, in schimb, ei opteaza pentru o aventura dand curs instinctelor, sau chiar divorteaza de partenerii lor pentru a fi impreuna, este evident ceea ce va urma mai departe: lectiile vor fi din ce in ce mai dure si vor aduce foarte multa suferinta, pentru ca scopul intalnirii lor nu era acesta, si pentru ca drumurile lor sunt diferite.Este foarte important nivelul evolutiv al fiecaruia in momentul in care cei doi se intalnesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca unul din ei e la un nivel spiritual mai inalt si refuza orice tip de relatie cu exceptia celei de prietenie, celalalt se va simti tradat, jicnit, va deveni agresiv si va incepe sa urasca. Toata energia lui se va canaliza impotriva celuilalt, intr-un mod negativ, se va dezechilibra energetic, lucru care va atrage neplaceri atat lui, cat si celor din jurul sau, legati strans de el prin fire invizibile...

    Iata cum, o "simpla" alegere, o "simpla" reactie, ne poate deturna de la scopul nostru, de la ceea ce ne-am propus sa rezolvam in existente la rand...

    Bineinteles ca nu e usor sa facem alegerea corecta, sa luptam cu propriile noastre instincte si temeri si sa ne sublimam emotiile si sentimentele.Dar daca toate acestea ne vor duce catre Lumina, ele nu vor fi in zadar si vom primi de Sus puterea si intelepciunea necesara.

    RăspundețiȘtergere
  8. De asemenea, nu este obligatoriu ca situatia descrisa mai sus sa fie valabila in orice context.Este posibil ca doua suflete sa se intalneasca abia la varsta maturitatii pentru ca acum sunt pregatite, pentru ca acum a fost posibila intalnirea, in functie de karma fiecaruia si de experientele pe care fiecare trebuia sa le parcurga. Toate intalnirile se intampla atunci cand trebuie sa se intample,in functie de cum ne-am folosit liberul arbitru si de cum am reactionat la experientele de pana atunci. Dar cum e bine sa reactionam, poate sti doar fiecare uitandu-se in adancul sufletului sau...Cu siguranta va gasi acolo toate raspunsurile, ca si puterea de a trece orice hop si experienta.Pentru ca sufletul nostru este legat prin fire invizibile de Divinitate, de Ingerii pazitori, de toate Entitatile de Lumina care vegheaza in permanenta asupra noastra si care asteapta sa le primim Iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Orice relatie importanta este de esenta karmica - ceea ce inseamna ca ea ascunde o latura karmica negativa mai mult sau mai putin consecventa. Deci cele doua persoane care traiesc aceasta relatie au un bagaj comun anterior acestei existente continand anumite lectii relationale esentiale pentru dezvoltarea fiecäreia dintre persoanele respective. Se subintelege cä acest tip de relatie genereazä o evolutie spirituala pentru fiecare individ.

    RăspundețiȘtergere
  10. In aceste situatii, vorbim despre ,,regäsiri karmice” - adicä douä persoane care tocmai s-au intalnit se cunosteau de fapt din alte existente si au experimentat deja alte relatii impreunä. Aceste regäsiri karmice prezintä mai multe avantaje sau inconveniente, dupä cum legatura karmica este mai degrabä negativa sau pozitiva;
    Färä a utiliza astrologia, va puteti recunoaste regasirile karmice. Cele care sunt mai curand pozitive se traduc prin simpatie spontanä pentru un (o) necunoscut(ä) inca de lŕ prima intalnire. Rezultä de aici o prietenie sau o dragoste care se dezvoltä foarte rapid. Bine cunoscuta expresie ,,dragoste la prima vedere” este indiciul unor regäsiri karmice la bine si la räu, caci aceastä relatie este rareori durabilä, desi este intensä.

    RăspundețiȘtergere
  11. Intalnirea a douä suflete-surori(doüa individualitäti care s-au curioscut si s-au iubit in alte vieti si au o legaturá karmicä mai curand pozitiva) se caracterizeazä printr-un sentiment de recunostinta prin impresia cä deja se cunosc sau cä au avut deja ocazia de a se intalni; se inteleg foarte bine din prima clipa,aproape ghicindu-si gandurile; dovedesc o mare atractie fizica, intelectuala si sentimentala si au senzatia ca iubesc acelasi tip de ambiantä. Asemenea regasiri de suflete surori vor fi utile pentru evolutia celor doua persoane.

    Dacä nu simtiti, in prezentla unei persoane, ceea ce am scris mai sus, atunci probabil cä intalnirea dintre voi doar seamänä cu intalnireŕ a douä suflete-surori, dar nu este cazul. Atentie la iluzii !

    RăspundețiȘtergere
  12. Scopul sufletelor-surori este de a se ajuta reciproc in evolutia lor, fapt pentru care ele trebuie sä stie ce pot realiza impreuna. Sufletele-surori sunt pe aceeasi lungime de undä, vor invata impreuna multe despre relatiile umane si se vor motiva unul pe celalalt. Daca ati intalnit un asemenea suflet, sunteti un (o) privilegiat(ä) si nu aveti dreptul sa ratali aceastä sansä.

    Rareori se intampla, in cursul unei vieti, sä nu intalnim cel putin un astfel de suflet. Unele persoane intalnesc chiar mai multe! In tema voasträ natalä, Soarele, Luna sau Venus in aspect de conjunctie, sextil sau trigon cu Pluton sau in casa VIII indica mai multe intalniri de suflete-surori.

    RăspundețiȘtergere
  13. Exista si regasiri karmice negative, adicä intalniri cu persoane din trecut cu care ati avut relatii proaste ce au creat datorii karmice (unul dintre parteneri l-a facut sa sufere pe celalalt si a contractat o datorie fata de el). Interaspectele de careu sau de opozitie (si chiar de quincunx) indicä probleme care trebuie rezolvate intre doi indivizi. Dacä aceste interaspecte implicä planete individule, pe de o parte, si Saturn sau Pluton pe de alta parte si/sau casele VIII si XII, vä aflati in prezenta unor regasiri karmice delicate:
    Uneóri, comparand temele unui cuplu, astrologul se intreabä de ce s-au casätorit persoanele respective. In ansamblu, interaspectele sunt negative si sinastria pare descurajatoare - si totusi, cuplul existä de mai multi ani. Motivul acestei situatii este, in general, de naturä karmicä. Cele doua persoane au cu sigurantä de trait impreunä experiente/ incercari(de reglat conturi!). Chiar dacä astrologul i-a intalnit inainte de a se casätori, probabil ca nu i-ar fi putut convinge sä se razgandeasca (de altfel nici nu ar fi incercat, pentru cä un astrolog nu are dreptul sä influenteze sau sa intervina in karma altcuiva; el trebuie sä se multumeasca sa prezinte punctele forte si pe cele slabe ale relatiei respective).

    RăspundețiȘtergere
  14. Regäsirile karmice negative existä pentru a vä ajuta sä evoluati din punct de vedere spiritual, rezolvand anumite probleme relationale. Dar, in zilele noastre, cand planul emotional si sentimental este atat de perturbat la nivelul planetei din cauza egoismului in crestere, este dificil de rezolvat o karma sentimentalä, astfel incat majoritatea oamenilor esueaza. Dupä cativa ani de cäsatorie (in general sapte, nouä, paisprezece sau optsprezece ani, care reprezintä cicluri majore), dacä o kanna negativä nü este rezolvata (ceea ce este usor de apreciat, dupa cum se intelege cuplul, este mai potrivitä o separare. Adeseori, de-a lungul anilor, cele douä persoane au evoluat pe cäi total diferite si a rämane impreuna inseamnä blocarea amandurora. Nimeni nu este obligat sä traiscä cu cineva anume. Singurul scop este evolutia; si dacä va aflati intr-o situatie care o impiedicä, trebuie sä schimbati situatia respectivä. In ziua de azi, cand cunoastem mult mai multi oameni decat in secolele trecute, fiecare dintre noi are de mai multe ori ocazia unor intalniri karmice. Astfel incat a te bloca asupra unei singure intalniri negative constituie o grava eroare de judecatä.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cine vrea sa evolueze incearcä sä sesizeze importanta fiecärei relatii, pentru a se dezvolta cat mai mult si pentru a träi relatii armonioase cu regasirile pozitive; individul respectiv se va strädui sä rezolve cat mai multe probleme karmice cu regasirile negative si, mai ales sa traga invätäminte pentru a-si imbunätäti situatia. Aceasta nu implica neaparat numeroase schimbäri ale partenerului. Este vorba despre a fi suficient de responsabil si de matur pentru a trai relatiile dand si primind mult si cat mai bun cu putintä.

    RăspundețiȘtergere
  16. Indicatii astrologice ale unor regasiri karmice

    Saturn reprezintä lectia karmicä in tema natala. Pozitia sa in casa indica, in general, o legäturä karmicä pe care o aveti cu:
    • un frate sau o sora (Saturn in casa III);
    • mama voasträ (Saturn in casä IV);
    • tatäl vostru (Saturn in casa V) ;
    • copiii vostri (Saturn in casa V) ;
    • un unchi sau o mätusä (Saturn in casa VI);
    • colegi de muncä (Saturn in casa VI);
    • partenerul (a) vostru (Saturn in casa VII);
    • bunicii vostri (Saturn in casa VII);
    • un cumnat sau o cumnatä (Saturn in casa IX);
    • un superior ierárhic (Saturn in casa X);
    • prieteni (Saturn in casa XI).

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.