14 octombrie 2009

Pietre

8 comentarii:

  1. Nefrit

    Inca din antichitate nefritul era folosit in tratarea afectiunilor rinichilor si a cailor urinare. Se spune ca elimina pietrele, ajuta in cazul tulburarilor psihice. Insufla optimism, dorinta de a trai, readucand elanul pierdut. Cunoscut din vremuri preistorice a fost deosebit de pretuit in Babilonia, America Centrala si in China Antica. Sumerienii credeau ca acest cristal are puterea de a rezolva problemele neasteptate ale vietii.


    Protejeaza nativii din zodiile Rac (Cocos), Sagetator, Varsator si Taur.

    RăspundețiȘtergere
  2. smarald-

    Simbol al iubirii si devotamentului, smaraldul poate fi un talisman personal pentru planul sentimental. Atrage norocul si armonia in toate zonele vietii. Elimina dezechilibrul interior, imbunatateste memoria.
    Acest cristal este asociat cu primavara si renasterea. Sustine orice proiect nou.

    In Feng Shui echilibreaza energiile pe toate planurile, va ajuta sa treceti mai usor peste dificultati, sa castigati la loto si sa va descoperiti capacitatea de clarviziune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Amazonit

    Se crede ca amazonitul poate fi folosit pentru fortificarea inimii, mai ales dupa interventii chirurgicale sau accidente cerebrale, in tratarea afectiunilor genitale si ale gatului. inlatura durerile de cap si migrenele.
    Protejeaza nativii din zodiile Gemeni (Maimuta), Balanta si Varsator.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfera din ochi de tigru

    Se spune ca ochii unui tigru pot vedea prin limitarile iluzorii ale planului fizic, intrand in lumea miraculoasa a spiritelor. Piatra ii poate da utilizatorului capacitatea de a-l vedea pe Dumnezeu in toate formele materiale, in acelasi timp dezvoltandu-i si servindu-i puterea vointei. Piatra este utila persoanelor romantice, tempereaza excesele, are efect de relaxare si calmare. De asemenea se spune ca imbunatateste vederea si calmeaza astmul. In antichitate se credea ca acesta piatra atrage protectia, curajul, energiile benefice si norocul. In Roma Antica acest cristal era purtat de soldati pentru a primi protectie divina si pentru a atrage victoria de partea lor. Guvernata de Soare si plina de sclipiri aurii, piatra permite energiei sa circule mai bine in organism, intarindu-i astfel aura energetica a purtorului.

    Protejeaza nativii din zodiile Berbec (Cal), Gemeni, Leu si Sagetator.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fluorit

    Acest cristal este cunoscut inca din antichitate, si era foarte des folosit de catre greci si romani. Se spune despre cristalul de fluorina ca tonifica inima, calmeaza emotiile, indeparteaza temerile si intareste puterea de concentrare. Este un bun remediu pentru persoanele ce sufera de boli cardiovasculare. Aceasta piatra a fost folosita in medicina inca din vremea romanilor, si mai este folosita chiar si astazi in cristaloterapie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sodalit

    In antichitate se credea ca sodalitul calmeaza emotiile, scade tensiunea, linisteste, confera capacitatea de a gandi rational si de a trage concluzii logice, stimuleaza imaginatia si purifica subconstientul. In cristaloterapie se spune ca actiunea sodalitului vizeaza centrul mental de comanda si este folosit in tratarea maladiilor cu puternic determinism psihic. Indeparteaza teama, timiditatea si tendinta de autoinvinovatire. atrage linistea, relaxeaza fiinta, calmeaza agitatia si framantarile launtrice, insufla curaj si hotarare. De asemenea se mai crede ca acest cristal pazeste de energiile negative, de influentele malefice si de radiatiile nocive.
    Protejeaza nativii din zodiile Fecioara (Mistret), Balanta, Gemeni si Taur.

    RăspundețiȘtergere
  7. calcedonie blue

    Conform credintelor vechilor greci, calcedonia opreste hemoragiile, este folosita in tratamentul tulburarilor legate de menopauza si boli ale gatului. Atrage buna dispozitie si confera o stare de relaxare si calm. De asemenea se mai spunea despre acest cristal ca detine puteri afrodiziace si ajuta purtatorul sa devina mai atragator si fermecator pentru cei din jur.

    Protejeaza nativii din zodiile Capricorn (Iepure), Leu si Sagetator.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cristal de lapis lazuli

    Lapis Lazuli este o piatra opaca, intens albastra, culoarea sa fiind recunoscuta din toate timpurile ca un simbol al puterii regale. In antichitate ea era folosita ca purificator mental si spiritual. Se mai spunea ca ea alunga durerile de cap, scade tensiunea arteriala si febra, reduce durerile menstruale, si, incalzit, poate fi folosit in tratarea inflamatiilor si umflaturilor.


    Protejeaza nativii din zodiile Fecioara (Mistret), Varsator, Sagetator si Leu.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.