14 octombrie 2009

Stim sa deosebim binele de rau?

Stim sa deosebim binele de rau?

8 comentarii:

  1. Intr-o lume ciudata, unde nu este nici zi, nici noapte, nu este nici lumina, nici intuneric, nu este pamant, nici cer … se da o lupta apriga intre o prezenta puternic luminata si una foarte intunecata…lumina si intuneric, INGER si DEMON.
    Privesc in stanga si vad un inger, privesc in dreapta si vad un demon…ambii imi controleaza mintea. Cand preia unul controlul celalalt nu se lasa mai prejos si isi aduce forte pentru a castiga teritoriu. Cand ai impresia ca unul a pus stapanire totala pe mintea ta si celalalt a disparut, ceva schimba echilibrul si o iei de la capat.Dumnezeu nu ne fereste de probleme,ne intarese sa trecem peste ele..asa deosebim binele de rau.
    In fiecare dintre noi exista lumina si intuneric, rau si bine, teama si curaj, putere si slabiciune si abuzam de fiecare in parte in toate zilele vietii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un citat care imi place:„de cate ori gresim,dam vina pe destin,de cate ori ne e greu,dam vina pe viata,cand noi avem destinul in mainile noastre si viata in noi"

    RăspundețiȘtergere
  3. Viata nu seamana cu filmul, sa recunoastem. Dar filmul seamana cu viata. Mai intai pentru ca suntem oameni si traim intr-un orizont, intr-un proiect, intr-o proiectare.
    Lacrimam cu totii atunci cand la finele peliculei eroul in alb isi biruie dusmanul in negru si cu barba neingrijita de atatea vicii,csi totusi ce ne-a impresionat mai mult: BINELE sau RAUL?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu spun ca e bine sa traiesti intr-o lume magica si nici nu neg ca o astfel de lume poate deveni de-a dreptul mincinoasa si periculoasa in raport cu vietile noastre. De foarte multe ori persoane , care nu au o legatura stransa cu noi, ne judeca si abereaza numai pentru simplu fapt ca te-au intalnit odata.
    Cine,cum, cui, de ce, pentru ce suntem criticati, inducem in eroare, mintim, inventam, insinuam si indemnam pe altii sa ne condamne si sa ne terfeleasca prin kkt, numai prin spimplu fapt ca avem impresia ca noi le stim pe toate??

    RăspundețiȘtergere
  5. Este uimitor cum oamenii îşi schimbă valorile de la generaţie la generaţie. Cum fiecare zi este mai urata si ne facem viata un calvar, unii altora, doar pentru simplu fapt ca noi le cunoastem si stim pe toate. Oamenii mor astăzi ca şi în cărţile de istorie ucişi de tirani, rapusi de altii oameni plini de suprematie diavoliceasca. Oamenii se amuza si rad de raul altora, se bucura, chicotesc, unde ne este respectul de sine, unde ne este sufletul, inima, bucuria impartasita atunci cand unei persoane ii este mai bine?
    În sfîrşit, chiar dacă li se spune că un tiran bate, torturează şi omoară în numele legii sau in numele altei persoane şi asta nu e drept, oamenii nu se grăbesc să le ia apărarea celor ce pătimesc, nu se sinchisesc sa gandeasca pericolul ci tot pe tiran îl laudă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multe persoane se indaratnicesc deoarece se gandesc numai la ei, multi oameni au devenit egoisti tinand cont numai de ei, scuipand venin si foc impotriva seamanului sau. Esti aproapele meu atata timp cat am avut de castigat de pe urma ta, atat cat mi-am facut interesul meu persoanl. Uitam de cele mai multe ori ca toti din jurul nostru au o importanta in viata nostra, si fiecare construieste ceva pentru noi, chiar si atunci cand tace si priveste, deoarece nu arata cu degetul, nu invinuieste, nu arunca cu piata. Deosebim binele de rau??

    RăspundețiȘtergere
  7. De unde stim cand afirmam ca ceva este bine sau rau? Pe ce ne bazam? Pe legile tinutului respectiv, pe poruncile lui Dumnezeu, pe noi insine, pe sentimentele noastre, pe ce spun cei din jur? Pe simturile noastre? Judecam aparente? Judecam dupa placul altora? Judecam in prisma mandriei, supramatiei? Ce este bine si ce este rau?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand e vorba de "echitabil". bun = ceva ce iti convine, iti place , rau = viceversa. asadar poti sa faci ceva bun pt tine dar rau pt altu.
    Cand iti poti argumenta avantajele sau cand vrei ca totul sa fie in favoarea ta, calcand peste cadrave pentru ati indeplinii orgoliul,
    fiecare om trebuie sa-si formeze un sistem de valori si sa judece toti factorii, inclusiv cei enumerati mai sus.
    Sistemele de valori se formeaza oricum si noi ca oameni suntem dependenti de mediul social in care traim, dar pana la urma totul se reduce la o ordine a prioritatilor in procesul de satisfacere a nevoilor existentiale.
    Oamenii gandesc in perspectiva si respecta anumite legi pentru a putea supravietui in societate, natura noastra de "animal social" ne va face sa traim ca in jungla, aplicand deseori legea junglei. E bine sau rau??

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.