17 noiembrie 2009

Contrastele vietii.

Contrastele vietii.

5 comentarii:

  1. Foc si apa.
    Cald si rece.
    Simplu si complicat.
    Extremele vietii, tot ceea ce ne inconjoara sunt extreme.

    Oamenii sunt la fel: buni si rai.
    Ramane sa decideti uitandu-va in jurul vostru care sunt oamenii buni si care sunt rai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca desi toti ascedem spre echilibru in relatie, niciodata nu putem atinge acest ideal, fiindca intotdeauna trebuie sa existe un cocos si o gaina, cineva care sporovaieste mai mult si cineva care asculta mai mult, cineva care conduce si cineva care se lasa condus, cineva care este mai impulsiv, sau mai spontan, mai creativ si cineva care este mai rational, mai calculat, mai reflexiv, in definitiv, cineva care iubeste mai mult si (ca s-o spun mai frumos) cineva care se lasa mai mult iubit. In acel spirit al egalitatii, totul se doreste a fi impartit frateste, dar intotdeauna cineva ofera jumatatea mai mare, intotdeauna va exista cineva care iti va ceda locul, care se va neglija pe sine pentru a te face macar bucuros daca nu fericit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu totii cautam prietenie adevarata, dragoste pura, nazuim sa avem trairi intense, insa rare ori masuram pretul acestora. Toate se materializeaza doar in relatii si relatiile presupun reciprocitate, deci daruire.
    Cu totii investim in relatii: timp, rabdare, incredere, sentimente, chiar bani sau bunuri materiale; toti juram ca ne oferim sufletul pe tava si cand basmul ia sfarsit, cand vine vorba sa ne reglam conturile, devenim victime.
    Avem numeroase pretentii, idealuri, aspiratii, vrem sa primim cat mai mult, insa cand vine vorba sa daruim, doar cuvintele exprima ceea ce faptele ar trebui sa arate.
    Totusi, oare chiar am investit si ne-am sacrificat atat de mult? Oare nu am primit cel putin cat am daruit si de aici dezamagirea, dar am tinut doar socoteala lucrurilor 'pierdute'fara a pune in balanta nimic altceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare are o doza de egoism, dar bineinteles, dozajul difera de la om la om. Fiecare se gandeste, involuntar poate, in primul rand la propriul bine, adica la siguranta, bunastarea si fericirea sa si apoi la celalalt.

    "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!", pare un mit. Suna bine in teorie, insa e aproape imposibil de aplicat.
    Egoismul se poate materializa in nenumarate forme, de la impunerea punctului de vedere si la a actiona starnind neplacerea celor din jur, pana la pura zgarcenie manifestata prin narcisism, ca si cand nu exista altcineva pe lume decat "tu".

    RăspundețiȘtergere
  5. MAXIMELE EGOISMULUI:

    Un egoist este omul care vorbeste atit de mult despre el insusi incit nu mai poti spune nimic despre tine insuti.


    Egoismul este un narcotic administrat de diavolul celor care sufera de mediocritate.


    Egoistii au o calitate buna, niciodata nu vorbesc despre altii.



    Egoistul este ca omul care zboara cu balonul. Toti ceilalti oameni i se par mici. El arata mic tuturora.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.