29 ianuarie 2010

Responsabilitati asumate.

Responsabilitati asumate.

2 comentarii:

  1. Vrei sa fi parinte? Nimic mai simplu daca iti asumi cu demnitate toate responsabilitatiile.
    Copilul are nevoie sa fie crescut, protejat, iubit, inteles, sustinut si nu in ultimul rand ascultat.
    Pentru o dezvoltare armonioasa urmatorii factori sunt importanti:
    * biologici
    * familiari
    * sociali
    * educativi

    Familia are cel mai important rol din viata unui copil, deoarece dezvoltrea fizica, psihica, sociala,personalitatea, formarea imaginii de sine se formeaza in jurul familiei fiind un factor esential in viata copilului.

    Aceste aspecte ar trebui sa fie cele mai importante pentru ambii parinti.
    Nu de putine ori, auzim, privim, povestim, vedem ca sunt copii care cresc fara un parinte sau in cel mai rau caz fara ambii.
    In 90% din cazuri - copii sunt abandonati de tatal lor, sub diverse pretexe pe care le invoca, fara a se gandii la repercursiuni.
    Din egoism, prostie, imaturitate,razbunare,comoditate isi parasesc copilul. Pretextele sub orice forma nu isi au rostul, ci fapta in sine are semnificatie. Foarte multi dintre ei dispar pur si simplu deoarece le este frica de responsabilitate, mai grav este atunci cand "icrele" sunt depuse mai departe.
    Altii sunt dezinteresati si nu doresc a-si bate capul cu toate grijile, educatia si tot ce tin de cresterea unui copil - dar......SURPRIZA, apar atunci cand considera ei. Mai tragic de atat, le cere copilului (chiar daca de acum poate fi adolescent)sa le recunoasca paternitatea, sa ii respecte, sa ii ajute, etc.
    Aici apare intrebarea: MERITA??
    Pey.....in tot acest timp cand a avut nevoie copilul de el, unde a fost?? Aaaa, scuze: "a jucat la bursa, sa-i asigure copilului un viitor", mai pardon.
    El este universul si atentia pe care micutul abandonat este obligat sa o acorde, deh......" ca doar de aceea te-am facut".

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat ca pana una alta, si pana sa ajungem la cereri nefondate si nemeritate, copilul are si el drepturile lui.
    Ca parinte ar trebui sa fim constienti ca aceasta fiinta doreste sa traiasca ca noi, liber in a alege, in armonie, cu sustinere morala si materiala, inconjurat de multa, foarte multa dragoste si daruire. Si pe bune dreptate, CERE PREA MULT???
    Consider ca dintre toate lucrurile bune pe lumea asta, un copil inseamna si este cea mai mare bogatie a omului, restul sunt rahaturi.
    Un copil reflecta iubirea divinitatii.
    Darul primit trebbuie pastrat in cele mai bune conditii si cu orice sacrificiu.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.