27 ianuarie 2010

6 comentarii:

  1. Curele cu sucuri proaspete de fructe sau legume sunt recomandate pentru ca reprezinta o sursa importanta de vitamine minerale si zaharuri (glucoza, levuloza si fructoza), usor asimilabile.Sucurile de fructe si legume sint substante care ajuta la regenerarea organismului prin continutul lor bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparate proaspete, crude si fara conservanti. Sucurile odata obtinute se vor bea cu circa o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa, in asa fel incit sa poata furniza organismului substantele necesare.Este necesar ca sucurile sa fie preparate zilnic, prospetimea fiind o conditie a eficientei. Sucurile nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta.


    * Sucul de morcovi izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe.De asemenea este indicat in bolile hepato-biliare si cele dermatologice.

    * Sucul de papadie, este un tonic pretios, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, este util in curele contra obezitatii, este un bun tonic nervos datorita magneziului pe care-l contine si fortifica oasele.

    * Sucul de sfecla raportul dintre Ca si Na ajuta la mentinerea calciului in forma solubila, astfel incat acesta nu va forma depozite in vasele sanguine. Este indicat in anemie, tuberculoza, guta, demineralizare.

    * Sucul de afine este util in colite si in tratarea infectiilor urinare cronice.

    * Sucul de mere Contine zaharoza, celuloza, pectina, saruri minerale, vitamine: B1, PP, A, C. Este diuretic, tonic muscular, racoritor, antiseptic intestinal, laxativ, depurativ sanguin, antireumatismal. Este indicat in astenie fizica si intelectuala, anemie si demineralizare, reumatisme, guta, obezitate, stari febrile, gastrita, ulcer gastric, insomnii, cefalee. Sucul de mere este unul dintre cele mai apreciate sucuri pentru toate virstele. Se administreaza cite 3-4 pahare pe zi, inainte de masa. Combinat cu celelalte sucuri mai putin placute la gust, le da o aroma deosebita

    * Sucul de portocale este util in ateroscleroza, convalescenta, si in perioada de crestere la copii.

    * Sucul de grapefruit este indicat in oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, si in fragilitate vasculara.

    * Sucul de castravete, este cunoscut ca fiind un bun diuretic. In combinatie cu sucul de morcovi, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, de asemenea aceasta combinatie ajuta la prevenirea caderii parului, a craparii unghiilor, a afectiunilor dintilor si gingiilor.

    * Sucul de ardei gras
    Sucul de ardei gras contine o mare cantitate de siliciu necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Ajuta la curatarea pielii de petele inchise la culoare. Este bun in colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu suc de morcov si de spanac, in proportie de 1:2:2. Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

    RăspundețiȘtergere
  2. * Sucul de fasole verde
    Contine vitamine: A, B, C, saruri minerale, hidrati de carbon, oligoelemente. Este diuretic, depurativ, antiinfectios, tonic hepatic. Se foloseste in reumatism, guta, diabet, litiaza renala. Se administreaza cite 1/2 pahar pe zi.½

    * Sucul de lamiie
    Contine acid citric, acid malic, glucide, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: B1, B2, B3, A, C, PP. Este racoritor, bactericid, tonic al sistemului nervos, tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, antiscorbutic, remineralizant, carminativ. Este indicat in infectii diverse, reumatism, guta, ulcere stomacale, obezitate, ateroscleroza, demineralizare, crestere la copii, diaree, dizenterie, paraziti intestinali. Se administreaza intr-o jumatate de pahar de apa indulcita, numarul de lamii stoarse crescind progresiv pina la 8-10 lamii pe zi. Dupa o cura de o luna, numarul de lamii stoarse incepe sa descreasca. Combinatia dintre sucul de lamiie, morcov, sfecla si castraveti ajuta la curatirea ficatului, a rinichilor si vezicii biliare si in general a organismului de toxine. In perioada folosirii acestor sucuri este indicat sa se renunte la carne, amidon, zaharuri.

    * Sucul de pere
    Contine acizi, hidrati de carbon, pectina, vitamine: A, B1, B2, PP, C, saruri minerale. Este diuretic, antiputrid, laxativ, sedativ, racoritor. Se recomanda in reumatisme, guta, astenie, surmenaj, TBC, sarcina, diaree. Se recomanda cite 2-3 pahare de suc pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

    * Sucul de ridiche neagra
    Contine vitaminele B si C. Este colecistochinetic, aperitiv si digestiv, diuretic, antialergic, sedativ nervos. Este indicat in litiaze biliare, colecistite, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm, reumatism, guta, rahitism, alergii, eczeme. Pentru a obtine sucul, se foloseste ridichea cu tot cu frunze. Se beau 20-50 de grame pe zi, deoarece este foarte puternic. In cazurile de litiaza biliara se beau zilnic cite 200-400 ml de suc. Se administreaza de obicei in combinatie cu suc de morcovi, in acest fel ajutind la refacerea mucoaselor din organism.

    * Sucul de spanac
    Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este remineralizant, antianemic, antiscorbutic, cardiac tonic. Este recomandat in anemii, convalescenta, scorbut, rahitism, astenie fizica si nervoasa, arsuri. Este foarte bun pentru curatarea intregului traiect digestiv. Consumat in cantitate de 500 ml pe zi a vindecat constipatii cronice.

    * Sucul de telina
    Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine. Este aperitiv, tonic al sistemului nervos si general, remineralizant, diuretic, depurativ, antireumatismal. Se foloseste in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, guta, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se administreaza cite 1-2 lingurite de 3 ori pe zi inainte de mese, sau cite 1/2 pahar pe zi timp de 15-20 de zile in cure intensive. Favorizind eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosit in cure de slabire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece

    * Sucul de ceapa
    Contine vitamine (A, B, C), saruri minerale. Este un bun stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, diuretic puternic, antiseptic, antiinfectios, antisclerotic, antireumatismal. Se utilizeaza in astenii, surmenaj intelectual, reumatism, afectiuni respiratorii (guturai, bronsita, astm), gripa, diabet, ateroscleroza, obezitate, impotenta, prostatite, edeme. Se poate amesteca cu putin suc de telina sau de morcovi, sau cu citeva picaturi de lamiie; se poate bea de asemenea diluat cu apa (cite 1/2 pahar de 2 ori pe zi).

    * Sucul de orz
    Contine vitamine, enzime, saruri minerale. Comparativ cu alte plante, ovazul contine de 250 de ori mai multa vitamina A decit salata, de peste 25 de ori mai mult potasiu decit o banana, de peste 11 ori mai mult calciu decit laptele, de peste 11 ori mai mult fier decit o telina, de peste 7 ori mai multa vitamina C decit o portocala, de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decit spanacul. Este tonic general si al sistemului nervos, antidiareic. Este indicat in afectiuni pulmonare, demineralizari, stari febrile, hipotensiune. Se administreaza preventiv cite 1-2 cesti pe zi, mai ales in combinatie cu suc de mere.

    * Sucul de sfecla rosie
    Contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. Este foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat sa se consume prea mult suc de sfecla, deoarece da stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc de sfecla pe zi, repartizat in trei reprize.
    Combinatia dintre sucul de lamiie, morcov, sfecla si castraveti ajuta la curatirea ficatului, a rinichilor si vezicii biliare si in general a organismului de toxine. In perioada folosirii acestor sucuri este indicat sa se renunte la carne, amidon, zaharuri.

    * Sucul de varza
    Contine saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B1, B2, C, PP. Este diuretic, remineralizant. Sucul de varza cruda se recomanda in gastrite, ulcer gastric si duodenal, bronsite, in eruptii cutanate. Pentru a evita balonarile, este bine sa se inceapa cu suc de morcov sau de spanac timp de 2-3 saptamini, dupa care se trece la sucul de varza. Se beau 1-2 pahare de suc de varza pe zi.

    * Sucul de cartofi
    Sucul de cartofi contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat in gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie. Se bea cite 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o luna in diabet sau ulcere gastroduodenale. In caz de litiaza biliara, obezitate, constipatie sau hemoroizi, se bea cite 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi. Daca nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca cu miere, suc de morcovi, cu citeva picaturi de suc de lamiie sau de catina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sucul de papadie
    Este unul dintre cele mai pretioase tonice. Este bogat in saruri minerale si oligoelemente. Este bogat mai ales in magneziu si fier. Este tonic, aperitiv, depurativ sanguin, diuretic, antiputrid, antiscorbutic. Este indicat in litiaze biliare, reumatism, guta, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulita. Se beau 2-3 cesti pe zi, inaintea meselor principale. Sucul de papadie obtinut din frunze si radacini, combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, intareste coloana vertebrala, previne formarea cariilor.

    * Sucul de grepfrut
    Contine multe minerale, vitamine (C, B1 si B2, PP), enzime, pectina, acid citric etc. Este aperitiv, tonic, depurativ, antihemoragic. Este indicat in anorexii, dispepsii, oboseala, stari febrile, artrita, afectiuni pulmonare. Se administreaza 3 pahare pe zi, inainte de mesele principale. Se consuma ca atare sau indulcit cu miere.

    RăspundețiȘtergere
  5. * Suc de struguri, numit simbolic şi lapte vegetal, este folositor în boli reumatice, gută, litiază biliară şi renală, obezitate. În acest caz, doar 1 litru pe zi, timp de1-2 săptămâni;

    RăspundețiȘtergere
  6. Retete de sucuri nturale:

    Suc de morcovi cu portocale:
    0,5 kg morcovi
    2 portocale mari
    4 linguri de miere de albine
    4 cuburi de gheata


    Suc de banane:
    2-3 banane
    miere
    apa sau daca doriti al face ,ai gustos folositi lapte


    Suc de rosii si morcovi:
    2 rosii
    2 morcovi
    suc de lamaie


    Limonada de portocale:
    150 g miere
    suc de portocale
    apa minerala
    suc de morcovi
    zeama de la o lamaie
    cuburi de gheata

    Aici am postat cateva exemple, ramane la atitudinea fiecaruia sa prepare combinatii de sucuri din fructe si legume.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.