26 noiembrie 2009

Casnicia un lucru sacru.

Casnicia un lucru sacru.

5 comentarii:

 1. Citate despre casnicie.


  Căsnicia este trei părţi iubire şi şapte părţi iertarea păcatelor.
  definiţie de Langdon Mitchell


  Căsnicia este un edificiu care trebuie să fie reclădit zi de zi.
  definiţie de Andre Maurois  Căsătoria este cea mai bună şi cea din urmă şansă de a ne maturiza.
  definiţie de B.A. Billingsly


  Căsătoria este acea relaţie dintre bărbat şi femeie în care independenţa este egală, dependenţa mutuală, iar îndatorirea reciprocă.
  definiţie de Louis K. Anspacher  Căsătoria este o fortăreaţă asediată: cei care sunt afară vor să intre, cei care sunt înăuntru nu ştiu cum să iasă.
  definiţie de Jules Payot

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu, ........., te lau pe tine ........, ca soţ(ie); făgăduiesc şi jur, să-ţi fiu credincios(a) în orice împrejurare, fericit(a) sau nefericit(a), în caz de boală ca şi în timp de sănătate; să te iubesc şi să te respect în toate zilele vieţii mele.

  Preot: Dumnezeu, în bunătatea sa să întărească acest consimţîmânt pe care l-aţi dat în faţa noastră şi să împlinească în voi binecuvântarea sa. Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!


  Schimbul de verighete semnifica: semn de iubire şi fidelitate intre soti.

  RăspundețiȘtergere
 3. In ziua de azi, exista mult prea multe casnicii nefericite. Am uitat a respecta decizia unei persoane.
  Intotdeauna au existat voci care au vorbit dupa casatoria a doua persoane desi....preotul la Sfanta Casatorie spune clar: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!"

  Pentru a rezista casnicia si pentru ati indeplini juramnatul facut in casa Domnului si in fata lui Dumnezeu trebuie sa:
  * Înseamnă că trebuie să fii mai preocupat(ă) de ideile şi opiniile partenerului tău de căsnicie, decât de ale părinţilor tăi.

  * Înseamnă că nu mai trebuie să fii complet dependent(ă) de părinţi pentru împlinirea unor nevoi sentimentale.

  * Înseamnă a nu încerca să-ţi schimbi soţul/nevasta după preferinţele lor, sau pentru că nu le place cum sunt.

  * Înseamnă să faci din relaţia ta cu partenerul din căsnicie (relaţia soţ-soţie) relaţia ta umană prioritară.

  * Trebuie să te preocupe să continui să fii un fiu bun (sau, o fiică bună), dar mai întâi trebuie să fii preocupat(ă) în a fii un soţ, o soţie bună. De aceea, copiii nu au nevoie de părinţi care se neglijează unul pe celălalt ca soţi. Dimpotrivă, au nevoie de părinţi care la rândul lor să le demonstreze cum se trăieşte în căsnicie. Care să le arate cum să fie soţi şi părinţi buni.

  * În zilele noastre căsătoria este privită ca un contract bazat nu pe un jurământ înaintea lui Dumnezeu, ci pe condiţia ca problemele pe care le vor întâmpina cei doi să nu fie prea mari ca să nu le poată face faţă singuri.

  CE POATE AFECTA O CASATORIE.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul egoismului.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul mândriei şi a justificării de sine.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul nerecunoştinţei, al neiertării, şi al încăpăţânării.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul unei vorbiri stricate, a utilizării unor cuvinte aflate pe graniţa bunului simţ, a cuvintelor insinuante.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul neglijenţei celuilalt, nerăbdării şi impulsivităţii.

  - Unitatea familiei este distrusă de păcatul cruzimii, sau asprimii.

  - Unitatea familiei este distrusa de cei ce uneltesc pentru distrugerea edificiului.

  De, Teodor Macavei. O parte destul de mare din acest material provine din cartea "STRENGTHENING YOUR MARRIAGE", fostă "How to develop deep unity in the marriage relationship", de Wayne Mack; Presbyterian and Reformed Publishing Co., Phillisburg, New Jersey.

  RăspundețiȘtergere
 4. In viata uneori iti gaseste modele de casnicii, oameni care isi apara cu orice pret casnicia, oameni care dau clasa prin conduita lor si farmec casniciei, aceste persoane au fost exemplul meu de viata.
  Pe parcursul aniilor am intalnit si persoane care pun mare pret pe casnicia lor dar NU respecta casnicia altora sau...pur si simplu persoane care au sfarsit casnicia dintr-un motiv sau altul si fac tot posibilul ca si cei casatoriti sa procedeze la fel.
  Ascultand in stanga si in dreapta, tragand cu urechea la discutiile prietenilor, strabatand intelesurile dragostei si ale juramantului savarsit in fata oamenilor si a lui Dumnezeu, cascand ochii la experientele celor trecuti prin sabia problemelor, am incercat sa inteleg motivele pentru care doi oameni casatoriti gasesc o motivatie in a ramane impreuna dupa ce anii grei si probleme multe isi vor fi spus cuvantul si....le-am gasit.

  RăspundețiȘtergere
 5. Pe acele persoane care isi bag nasul in casnicia altora eu le numesc: "Spargatorii de casatorii".

  Acesti " spargatori de casatorii", nu sunt altceva decat niste oameni care nu cunosc si nu stiu ce inseamna unitatea unui intreg si sunt invidiosi pe realizarile a doua persoane uniti prin sfanta casatorie. Sunt cei care au fost marginalizati de societate.

  Cel mai mult au de suferit in astfel de situatii, cei care se lasa manipulati de mizeriile celor din jur sau a celor care mint si improvizeaza anumite lucruri murdare pentru a destrama o casnicie.

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.