15 decembrie 2009

Povestea lui CRACIUN.

2 comentarii:

  1. Mos Craciun este mosul batran, rotofei, cu o barba alba mare, imbracat intr-o haina rosie si care duce in spate un sac mare de cadouri. Legenda spune ca Maica Domnului, fiind cuprinsa de durerile nasterii, i-a cerut adapost lui Mos Ajun. Motivand ca este sarac, el a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic si mai bogat, Mos Craciun. Ajunsa la casa lui Craciun, Maica Domnului o gaseste acasa pe sotia acestuia, Craciuneasa si ii cere acesteia adapost.

    Craciuneasa nu a stat mult pe ganduri, insa stiindu-si sotul rau si necredincios, nu o primeste in casa si o trimite sa nasca in grajdul vitelor. Apoi, fara sa-i spuna sotului ei, Craciuneasa o ajuta pe Maica Domnului sa-L nasca pe Pruncul Iisus. Afland Craciun, acesta isi pedepseste sotia. Dar Maica Domnului printr-o minune o ajuta pe Craciuneasa sa scape de pedeapsa sotului ei. Craciun, vazand aceasta minune si afland ca in grajdul sau S-a nascut Domnul Iisus, se caieste si ii cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel "primul crestin". Se spune ca el s-a cait atat de mult, incat a doua zi si-a impartit intreaga avere copiilor saraci si de atunci, in fiecare an, in Ajunul Nasterii Domnului, Mos Craciun vine cu sania trasa de reni, intra pe horn si ne pune sub brad cadourile mult asteptate. Sarbatoarea sfanta a Craciunului, cu mireasma-i de cetina de brad este incarcata de traditii si simboluri din cele mai diverse in intreaga lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pregatirile pentru ziua de Craciun sunt pe ultima suta de metri. Bradul este impodobit, focul arde in soba, se simte mirosul de cozonaci, colindatorii bat in geam, iar afara au inceput sa se asterne primii fulgi de nea. Atmosfera de sarbatoare a inceput. Mosul a pragatit cadourile pentru toti copii si se grabeste sa le lase tuturor, chiar daca nu au fost asa cuminti si nu au luat numai note de 10.

    Ca in fiecare an va incerca sa fie darnic cu toata lumea. Seara de Ajun inseamna bucuria si emotia traita alaturi de cei dragi, inseamna seara cadourilor si a povestilor spuse langa bradul impodobit.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.