15 decembrie 2009

Spiritul Craciunului.

3 comentarii:

  1. Valoarea spirituală a Crăciunului este singura care contează în aceste zile. Crăciunul este, de fapt, şi aşa ar trebui să rămână, o stare de spirit.

    Unii zic ca doar componenta spirituala a sarbatorii conteaza, altii se bucura de cadouri. In orice caz, ar trebui sa fie un motiv de bucurie. Povestea o stii, ti-a fost repetata in fiecare an, inca din copilarie.
    Mai mult ca orice, colindele te pot ajuta sa simti bucuria Craciunului si semnificatia acestei mari sarbatori crestine
    Daca vreti sa simtiti cu adevarat magia Craciunului, primiti colindatorii in seara de Ajun si fiti darnici, insa daruiti din suflet.
    Fiecare Craciun e unic si depinde de noi sa stim sa ne bucuram de el si sa-l sarbatorim asa cum se cuvine.

    RăspundețiȘtergere
  2. În decembrie, se spune că oamenii devin mai buni şi mai darnici. Este vremea cadourilor, a întâlnirilor cu prietenilor şi a meselor în familie. Tot acum, ne aducem aminte de cei aflaţi în nevoi, la care spiritul Crăciunului ajunge, de multe ori, numai prin bunăvoinţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Impodobitul bradului in Romania este un obicei relativ recent. In prezent este cel mai indragit obicei de Craciun, datorita simbolurilor care i se asociaza: iubire (pentru ca este impodobit de intreaga familie), bucurie si fericire (pentru ca sub el sunt puse cadourile), magie (se spune ca Mos Craciun nu vine in casele unde nu e brad), viata, trainicie si sanatate (pentru ca este mereu verde, chiar si cand afara e zapada).
    Practic, bradul a devenit centrul sarbatorilor!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.