12 februarie 2010

Intelepciunea

3 comentarii:

  1. INTELEPCIUNEA, este cea mai mare calitate a unui om, era nu poate fi folosita decat de un numar foarte mic de oameni.
    Intelepciunea este: cunoastere, intelegere si experienta - trei calitati definitorii pentru acest cuvant, iar daca luam putin din fiecare se formeaza intregul.

    Intelepciunea este viata organizata. In functie de cantitatea de incertitudini ale unui individ ne putem da seama de cata intelepciune dispune.
    suprematia intelepciunii, este la cota maxima atunci cand putem distinge binele de rau.
    Intelepciunea unui om este mai profunda cu inaintarea in varsta si trecand prin multe crize ale vietii, incercari si necazuri, greutati si bariere. Odata depasite aceste incercari, te poti considera un om mai intelept.
    Niciodata in viata sa nu ceri intelegere celor din jur atata timp cat nu au parcurs alaturi de tine drumul vietii, deoarece nimeni niciodata nu te poate intelege.
    Nu cere nimanui sa-ti fie alaturi atunci cand intr-un moment greu din viata ta simti, ca te opresti putin. Doar opreste-te, reflecta, gandeste, elucideaza si hotaraste, tu si numai tu. Tu poti fi propriul tu stapan in a lua decizii si ati alege cea mai buna oportunitate pentru tine, asta inseamna independenta deplina.
    Si daca nu vrei sa fi independent, cere ajutor, iesi in fata, striga, tipa, plangi, tavleste-te ignorati intelepciunea si vei simti rezultatul acelora care se da bine intentionati si stapani pe viata ta. Stai cuminte intr-un colt privind si auzind tot in jurul tau, inchide ochii strange din dinti tare si suporta, ca doar ai apelat la altii si nu la tine, NU???

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandeste, daca tot ti se intampla tie lucruri neplacute - atunci tu esti cel care trebuie sa le rezolve nicidecum altii. SIMPLU. Maturizeaza-te, foloseste simturile la maximum.
    Nimic nu este intmplator. Poate ca avea-i nevoie de o astfel de experienta pentru a deveni mai intelept. Hai ca nu este greu!

    Intelepciunea este izvorul nesecat al cunoasterii.
    Ficare picatura aduce putinul de care ai nevoie pentru a fi mai intelept.
    Iar daca lipseste o picatura din puzzle, atunci nu se mai formeaza intelepciunea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fi tu propriul tau manager al propriilor tale actiuni, fi tu cel ce stie si simte inaintea tuturor ce iti este bine si ce nu, cunoaste-te, intreaba-te ceea ce vrei sa stii si vei cunoaste raspunsul in propria-ti constiinta, asta este valoarea intelepciunii. Ai rabdare si persevereaza,nimic nu va lipsii din inredientele raspunsurilor.
    Un proverb spune: Cine traieste fara a gresi, nu e asa de intelept dupa cat crede.
    Uneori este nevoie sa-ti dea niste palme viata, ca sa fi treaz cand va incerca sa-ti traga pumni.
    Daca ai primit multe palme atunci este pregatit prin intelepciunea ta si la avalansa de pumni trimisi de altii sa te doboare.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.