26 noiembrie 2010

Cum ii putem descoperi pe mincinosi.

Daca incepi sa banuiesti ca esti mintit incearca sa arunci in discutie cateva intrebari care ar putea sa il prinda pe picior gresit. Date, nume, totul poate fi incurcat de catre un mincinos. Daca observi ca incepe sa adopte o atitudine neasteptat de defensiva, si fuge de responsabilitate,  fii convins ca iti ascunde ceva. Uita-te in ochii lui si spune-i ca minte.
Prefa-te ca nu iti amintesti ce ti-a spus prima oara sau chiar joaca la cacealma si spune-i ca in prima varianta ti-a spus altceva.
Alteori, cel acuzat ca minte contraataca. Daca vezi ca incearca sa scape acuzandu-te pe tine ca exagerezi si chiar spui neadevaruri, si daca mai si ridica tonul, e momentul sa fii vigilent pentru ca este clar ca cel din fata ta se afla in incurcatura si cauta o portita de iesire, inventand alte si alte lucruri, apeland chiar si la sentimente pentru a te convinge. Bazeaza-te pe intuitia ta si mai ales pe experienta anterioara.

Un comentariu:

  1. Expresia faciala a unui mincinos va fi foarte rigida, tocmai datorita fricii de a nu se trada. Un mincinos ajunge practic la un pas de paranoia, deoarece talmaceste adevarul, si intoarece totul impotriva ta. Ce poate fi mai usor pentru un mincinos decat, sa manipuleze ca doar....de aceea minte.
    Un mincinos nu este niciodata prezent la fata locului pentru a intampina mincina.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.