26 noiembrie 2010

Excrocii

Cu siguranta toti in viata am avut parte de excroci, desi sunt catalogati pe categorii:
 * excroci de meserie;
 * excroci sentimentali;
 * Excrocii  de meserie sunt  complice la inselaciune, amenintare, santaj, fals, evaziune fiscala.
Mai grav este faptul ca acestia sunt antrenati, ajutati, indrumati si aparati de persoane din sistem sau de cei cu care fac astfel de fapte, cu persoane din anturaj sau familie.

Explicatia in dex a cuvantului excroc:
Excroc: persoana care inseala pe altii si isi insuseste prin mijloace frauduloase bunuri straine, persoana care inseala pe altii profitand de increderea sau naivitatea lor. Sinonimele excrocilor ar suna si asftel: pungas, sarlatan, impostor, snapan, tepar, hot. Chiar daca sinonimele exctocilor sunt puse intro alta ordine, au acelasi efect.
Excrocii induc in eroare, abuzeaza de buna-credinta, da o imagine eronata neconforma realitatii, inseala recurgand la mijloace necinstite, ademeneste, minte, amageste, prosteste, pacaleste, triseaza, smechereste, pungareste, amageste, smenuieste, tepuieste  si face numai fapte ilicite.

 * Excrocii sentimentali:
Excrocii sentimentali sunt extrem de abili, dandu-se foarte sensibili la o anumita situatie, aratndu-se foarte afectati si nefericiti.
Mai dispar din cand in cand pentru impresie artistica, dar revin inainte de-a fi prea tarziu si de-a-si pierde credibilitatea......in fata celor ce doresc a impresiona, se dau asa de afectati incat impresioneaza de foarte multe ori doar prin mimica fetei.
Mint atat de frumos si de convingator incat le plangi de mila si simti nevoia sa-i consolezi tu, uitand ca pana mai ieri erai indoita si nu stiai ce sa crezi, ba poate chiar vroiai sa nu-l mai vezi niciodata! Fiind asa impresionata de un astfel de om, uiti si tinzi sa crezi ca in sfarsit ai gasit omul care sa-i pese de tine sau de cei ce ii iubesti foarte mult.
Pentru o femeie cu sufletul deschis si dornica sa iubeasca nici nu e greu ca un astfel de "specimen" sa para persoana ideala. Dar sa nu uitam ca tot EXCROCI sunt chiar daca "sentimentalul" pare sa sune mai frumos !!!

Un comentariu:

  1. Important este de a nu fi umilit de un astfel de specimen, de a nu te lasa mintit si manipulat, de a nu fi tradat, de a nu fi santajat de astfel de persoane care iti fac din aceasta un tel de a trai sau a supravietui.
    Demnitatea este un prestigiu al omului, iar reputatia un merit.
    Ce poate fi mai umilitor decat faptul ca inchizi ochii tinzand a crede un astfel de specimen "uman"?? Ce poate fi mai amagitor atunci cand faci jocul unui astfel de om??
    Cu ce poti fi mai presus decat el, cand tu sau cei din jurul tau, din nepasare sau indiferenta inchizi ochii si refuzi a vedea realitatea si te balaccesti in aceeasi oala??

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.