29 ianuarie 2010

Raspunsurile vietii.

Raspunsurile vietii.

2 comentarii:

  1. Raspunsurile vietii, sunt ceea ce ne dorim cu adevarat in viata.
    Daca viata are vreun sens, doar tu il poti descoperii. Sensul vieţii ne interesează pe toţi. Şi pe bună dreptate, căci absenţa unui sens în viaţă ne poate costa scump, prea scump, uneori însăşi viaţa, alteori regrete.
    Unii oameni isi fac ca un scop in viata si care sunt capabili de a sacrifica orice pentru a obtine "scopul lor de viata", altii cred ca au un destin de dus in spate dupa care evolueaza spiritual, altii nu gasesc raspunsul niciodata.
    Desi noi oamenii, am inventat timpul. Ne-am gandit noi asa.....ca ar fi bine in a ne masura cu ceva, dar am uitat cu desavarsire ca "timpul" uneori poate fi dusmanul noastru.
    Hai sa exemplificam:
    Ziua are un timp: 24 ore.
    Serviciul are un timp: 8-10-12 ore (depinde)
    Odihna alocata organismului are un timp: 6- 8 ore.
    Tot ce ne inconjoara este masurat de timp, de ore.
    Sensul vietii este unic pentru fiecare, insemnatatea lui are importanta doar pentru persoana in cauza se pare ca ceilalti semenii nu pun mare pret pe el. E, normal cum pot fi atat de tampita sa scred ca pe cel de langa mine il intereseaza ceva din viata mea? Cum pot fi a ipocrita sa cred ca, vecinul se bucura odata cu mine tunci cand mi-am achizitionat o masina noua, sau poate ca NU una noua, dar am schimbat-o pe cea veche. Este un sens al vietii?? Si pentru cine??

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu totii vrem sa stim cum sa ne gasim sufletul pereche, ce cariera ar trebui sa urmam ca sa fim impliniti, cum sa traim o viata cu inteles si cum sa ne invatam copiii. Cu totii cautam o realizare personala, o turnura, o revelatie care sa aduca cu sine un nou inteles in viata nostra. Cu toti tanjim cu nerusinare la ce are altul si facem tot posibilul sa-i reprimam bucuria realizarii. Am uitat ca suntem oameni, am uitat sa ne ajutam, am uitat ca multe din ceea ce noi avem acum au fost realizate de oameni pentru oameni. Am uitat............
    Am uitat ca sesnsul vietii noastre este construciv atunci cand sensul altui om se va intalnii in timp, in timpul nostru.
    Poate ca in ultimul timp suntem AVIZI, avizi dupa ce are altul, vrem mai mult, mai mult, mai mult, nu am invatat masura si aceasta face parte tot din timp. Am uitat ca si masura a fost inventata tot de noi oamenii, dar greutatea ne este data de altcineva.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.